hits


ET HELT ÅR

 • Skrevet 31.12.2016
 • Klokken 13:19

Tenk at et helt år har gått. For ett år siden var jeg på Gran Canaria akkurat på denne tiden. 

Jeg hadde ingen aning om at jeg ville være her i London når klokka nå slår tolv og 2016 blir til 2017.

Herregud - jeg hadde ingen aning om at jeg da skulle flytte til London under to måneder senere.

Livet mitt har forandret seg så mye i det siste året. Samtidig har jeg mye av det gamle med meg. De viktige tingene som det er viktig å ta vare på.

Vennskap, drømmer, familie - og alt det der, du vet.

Jeg skulle ønske tiden kunne stoppe opp litt. Det går alt for fort.

2017 - Jeg skal fortsette å følge drømmene mine, sette pris på livet og gi masse kjærlighet til de som fortjener det.

Hvem vet hvor jeg er neste år på denne tiden?

Jeg gleder meg til å se hva jeg sitter igjen med etter enda et år.Photo: Thomas Van Cam


kommentarer: 0MORNINGS

 • Skrevet 30.12.2016
 • Klokken 01:55

Processed with VSCO with p5 presetProcessed with VSCO with p5 preset


kommentarer: 1GOD MAT OG VIN

 • Skrevet 28.12.2016
 • Klokken 23:16

Processed with VSCO with m3 preset

Fra i går kveld. Vi dro på det som skal være London's eldste pub, Churchill Arms. 
Som regel er det fullt av blomster på utsiden, men siden det er jul nå er det dekorert med massevis av lys! Veldig fint. Har dere meg på snap fikk dere se litt av det.

Ellers var det en fin kveld, første gang mamma fikk møte kjæresten sånn ordentlig osv, koooselig, og vi endte opp på en til pub etter det før vi dro hjem. Jeg har vært overraskende dårlig i dag til tross for at jeg ikke drakk noe særlig, men nå er jeg nydusja i ei hotellseng så kan ikke akkurat klage heller. I morgen blir enda en fin dag. Skal få tatt masse bilder!

// From last night. We went to Churchill Arms, a nice pub and apparently one of the oldest ones in London. 

First time mom meeting Dan properly as well, so was a nice day. Not as good today though, been feeling ill even though I didn't drink too much. Finally getting a bit better after a shower and just chilling - also have the most comfy hotel bed atm so can't really complain. Soo ready for a good night sleep now.


kommentarer: 2PÅ ET TAK I LONDON

 • Skrevet 26.12.2016
 • Klokken 23:30
Photo: Thomas Van Cam

Har noen veldig fine dager i London for tiden. I går var den store juledagen her, Christmas Day, og vi ble egentlig bare innestengt hele dagen ettersom ingenting gikk - verken underground eller buss. I morgen blir det hotell for noen dager, noe som gjør dagene ekstra fine. Også er det ikke så lenge til jeg kommer hjem en tur heller.


kommentarer: 2HJEM ETTER JUL!

 • Skrevet 21.12.2016
 • Klokken 23:21

Husker jeg rett så har jeg ikke vært hjemme i Bodø siden sommer? Parkenfestivalen var det vel. Jula er ikke noe spesielt for meg å feire hjemme i det hele tatt, jeg vil egentlig helst være andre steder da. Så den blir i London i år. I morgen kommer endelig mamma også, og jeg har noen dager fri. Det blir så bra. 


Nyttårsaften blir også her, og det er jeg ganske glad for. Det er mange fine mennesker her som jeg har lyst å starte det nye året med.

Like etter - da drar jeg tilbake til Bodø for noen dager! Jeg har nesten overrasket meg selv over hvor mye jeg har hatt lyst til å dratt hjem en tur den siste stunden. Jeg tror jeg virkelig trenger noen fine og rolige dager hjemme. 

// If my memory is right I haven't been in my hometown since summer and that's a bit too long ago now. I'll spend Christmas here because I'd rather spend Christmas somewhere else than back in Norway. Something I've figured out these last years I guess. My mom is coming as well so I know it's gonna be some nice days here in London. 

For New Years I'll be here as well. There's people here that I would wanna start the New Year with so it wasn't really a difficult decision to stay. 

But after that I'll be going home for some days. I actually have been really excited about that lately, think I need some calm days back in Norway. 


kommentarer: 2JEG SER AT DU VENTER

 • Skrevet 20.12.2016
 • Klokken 12:29

Hva venter du på?

Hvorfor venter du bare?

Du kan være lykkelig akkurat nå, vet du.

Det kommer alltid til å være noe mer du vil oppnå.

Det er bra.

Fortsetter du slik som nå kommer du alltid til å føle at du trenger noe mer for å være lykkelig, at du mangler noe.

Det er ikke bra.

Du mangler jo ikke noe du da? 

Du har jo livet. Også har du jo deg. Også kan du jo gjøre akkurat det du vil. 

Det er ikke noe galt i å ville ha ting, eller en kjæreste, eller et hus. Men det er galt å si at du trenger det.

Trenger det for å være lykkelig. 

Du kan være lykkelig akkurat nå, vet du.

Du kommer aldri til å kjenne på lykkefølelsen om du bruker livet ditt på å jakte på falsk lykke.

Jeg vil at du skal få noe mer, vet du.

Jeg håper du finner ekte lykke.

I deg selv. 

For deg selv.

Processed with VSCO with m3 preset


kommentarer: 0FREDAG 19:17

 • Skrevet 18.12.2016
 • Klokken 00:19Fra Fredag. Skam og kinesisk etter jobb. Har det egentlig ikke så ille for tida, altså.

// From Friday. Skam & chinese after work. Can't really complain these days.


kommentarer: 0FUNNET KJOLEN

 • Skrevet 15.12.2016
 • Klokken 13:23Hvert år har jeg egentlig funnet ut hvilken kjole jeg skal ha til nyttårsaften i god tid, og det har egentlig alltid vært med masse paljetter osv - fordi det er "nyttårsaften". Jeg har funnet meg en ny favorittbutikk på Westfield like ved der vi bor, Missguided. Jeg trodde de bare hadde nettbutikk, helt til jeg tilfeldigvis så den her en dag. Ikke er det så dyrt heller, og de har så mye fint! Jeg tror jeg kunne ha hatt hvert eneste plagg i klesskapet mitt... Uansett - her en dag fant jeg en superfin kjole som jeg tenkte å komme tilbake å kjøpe, men de hadde bare en i min størrelse og den var litt ødelagt, så da fant jeg noen andre og prøvde de på. Ovenfor ser dere ett sett, jeg digger skjørtet, men synes det blir for mye med alt i lag. 

Jeg fant meg kjole da! Ikke en "typisk" nyttårskjole, men jeg ble veldig fornøyd! Og kommer helt klart til å bruke den flere ganger. Skal selvfølgelig ikke vise dere bilder nå (fordi jeg ikke vil at noen skal se den hehe), men dere får se den om ikke så alt for lenge. 

Nå har jeg vært å tatt blodprøver hos legen for å sjekke at alt er ok med meg, noe som jeg ikke tror, men det får jeg ikke vite før om noen dager. Gleder meg bare til jul og nyttårsaften og til mamma kommer nå. Det blir fint. 

// Typical me - starting to look for a New Years a bit early. Or this time it was only because I saw a dress I really wanted and thought I could wear it then, but they ended up only having one in my size but the beads were falling off, so I decided to try on some different ones. I liked the skirt from the pics above but with everything together it's a bit too much. Found a really nice one though, and I know I'll be using it more than just one time - which is usually what happens with New Years dresses because I've always went with some full of sequins and all that. 

Looking forward to Christmas and New Years and to my mom coming now. Gonna be so nice. 


kommentarer: 2GLITTER & EYELINER

 • Skrevet 13.12.2016
 • Klokken 00:54

Processed with VSCO with b1 preset
Processed with VSCO with b5 preset
Processed with VSCO with b1 preset

Sminkelook fra før jobb her en dag. Jeg nevnte jo at jeg skulle jobbe for Chanel, men det ble ombooket så jeg starter denne uka! Gleder meg til å gjøre mer makeup nå, og lære enda mer om deres produkter. Skal oppdatere dere om det så snart jeg har hatt min første dag - som er på onsdag! 

Ellers har de siste dagene vært ganske slappe, men fine. Vi feiret bursdag til Jen på fredag og etter det har jeg vært hos Dan og fått han hekta på Skam. Har begynt å sett fra sesong 1, og jeg husker faktisk veldig lite - så da blir det enda bedre. Har også fått litt hjemlengsel, og enda mer av å Skype med mamma samtidig som jeg ser huset og rommet mitt, og hvor koselig det er hjemme akkurat nå. Også ble det ikke så mye bedre av å prate med Mathilde og Martine som er hjemme nå, så jeg fant ut at jeg like gjerne blir med mamma hjem en tur etter nyttår. Det blir så bra! Det er helt klart på tide nå. 

// Makeup look from before work last week. This week I'll hopefully be doing more makeup at work, for Chanel, I was booked for a different brand last week so Wednesday will be the first one doing makeup. These last days have been pretty lazy, but good. Celebrated Jen's birthday on Friday, and rest of the weekend I spent with Dan getting him to like Skam almost as much as me. It's a Norwegian show but seems like it's getting more popular around the world now. You could probably compare it to Skins, but just better. 


kommentarer: 0ER DET FORDI DET ER MINDRE "MEG"?

 • Skrevet 10.12.2016
 • Klokken 15:57

Jeg begynte å prate med en jente fra et annet makeup byrå i går på jobb. Hun spurte meg hvor jeg var fra, og da hun fikk svaret måtte hun spørre flere ganger - bare for å være sikker.

Før det snakket vi om reising. Hva jeg har gjort, hva hun har gjort, steder jeg har vært. Hun ville ikke bli i London, hun kunne sett for seg å "settle down" et sted utenfor - men ikke i London. Jeg vil heller ikke bli her for alltid, men av andre grunner. Hun skjønte fort at jeg var alt for rastløs og eventyrlysten til å bli her for lenge.

Derfor synes hun det var litt rart at jeg var fra Norge. Hun møter jo aldri på nordmenn? Faren hennes bor i Norge. Norge er jo et bra land? 

Så spurte hun om noe annet - noe som fikk meg til å ville skrive dette.

Føler du at du ikke helt passer inn der? Jeg føler at du vil oppleve mer enn det gode og trygge livet - og hun hadde helt rett.

Det er enkelt for mange å være tilfreds i Norge. Hvorfor skulle man ikke? Vi har det veldig godt - de fleste av oss iallfall. 

Jeg har merket at flere jeg møter på ikke helt skjønner hvorfor jeg vil dra hjemmefra for å reise når Norge er så rikt på det meste. Men så er det vel ikke meningen at alle skal skjønne heller. Jeg vil være rik på andre ting.

Hun skjønte det.

Så sa jeg noe annet - noe som jeg har tenkt mange ganger.

Jeg føler meg mer som meg selv når jeg prater engelsk.

Ikke med mine nærmeste.

Men med fremmede. Det er tusen ganger lettere å bli kjent med mennesker - og tusen ganger lettere å la de bli kjent med meg.

Det var sånn siden første gang jeg reiste. Men for hver gang jeg har kommet hjem igjen har jeg tatt litt av den åpenheten med meg, til tross for at det å komme hjem igjen alltid har fått meg til å trekke meg litt tilbake igjen fra den jeg var i utlandet.

Nå - etter at jeg flyttet hit - vet jeg at jeg vil jeg være den samme personen som er mye mer åpen og selvsikker uavhengig om jeg kommer hjem eller drar, eller om jeg snakker norsk eller engelsk. 

Jeg kan uansett ikke nekte på at jeg fortsatt føler at det er annerledes å bli kjent med noen som ikke forstår meg når jeg prater norsk. Annerledes på en positiv måte.

Er det fordi det er mer meg, eller er det fordi det er mindre meg?

Kanskje det var sånn det brukte å være. At det var mindre meg.

Nå føler jeg meg mer som en mellomting. Det er kanskje ikke mindre meg, men det er mindre den jeg brukte å være. 

Den jeg er nå kanskje.

Jeg vet ikke, jeg vet bare at det alltid har vært en greie for meg - og at jeg ikke har hatt vondt av det. Det har nok fått meg til å elske reising enda mer. Å kunne prate et annet språk et sted utenfor det trygge og gamle.

Processed with VSCO with f2 preset
 


kommentarer: 2SIMPLE WORDS COMPLICATED MIND

 • Skrevet 07.12.2016
 • Klokken 18:35
- RUDY FRANCISCO 

Photos Florian Gurtner


kommentarer: 1MAKEUP TALK - PINK, BABY

 • Skrevet 06.12.2016
 • Klokken 17:44

Rooosa! Jeg kommer alltid til å elske rosa toner i sminke - spesielt å blande det med litt mørkere farger, enten med klær eller med svart eyeliner. Jeg vet at flere synes det er veldig enkelt å bare bruke brune toner fordi det går til "alt" når det kommer til øyenskygge, eller smokey eyes fordi det er noe alle vet om. Men blander du rosa med en vanlig highlighter for eksempel - så kan du få en enda mer naturlig look om du vil. Vil du ha det enda mørkere kan man mikse det med brune toner igjen - og det gir en veldig fin farge som går mer over i lilla og lysebrun. På bildene over har jeg brukt highlighter og en veldig sterk rosafarge som blir mer babyrosa, som dere sikkert vet at jeg elsker. 

// Piiiink! I'll always love using pink when doing my makeup - especially mixing it with darker colours, even if it's just with clothes or with a black eyeliner. I know a lot of people think it's a lot easier to just use brown colours when it comes to eyeshadows or just do smokey eyes because it's something most of us have some experience with, but if you mix a bit of pink you'll see how easy it is to change it up a bit. It can also help your look get even more natural if that's what you prefer. Just blend it with a highlighter, and maybe a light brown - and you'll get a very pretty but still natural look. Then you can choose if you want the lipstick to match, if you want it more natural or darker - and if you want to draw more attention to your eyes with a eyeliner. 


kommentarer: 2SKRIVER DIKT OG SÅNN DA

 • Skrevet 05.12.2016
 • Klokken 22:32

Processed with VSCO with f2 preset

Photo: Florian Gurtner

Eller er det dikt da? Jeg vet ikke... Jeg har alltid likt å skrive, og har kommet med noen få innlegg her på bloggen som er mer personlig og mer ekte. Jeg kan sitte på bussen, stå i dusjen, være i butikken og plutselig begynne å skrive på notatene min på mobilen. Noen ganger har jeg tenkt at det er rart at jeg skal komme med så mange dype tanker hele tiden, men det er vel egentlig ganske normalt - det er vel bare det at man holder det for seg selv. Jeg vil være flinkere å dele litt sånne ting med dere også. Jeg vet at jeg setter stor pris på å lese det hos andre bloggere. 

Jeg tror det er det som skiller mine nærmeste fra mine venner eller folk jeg bare henger med nå og da. Det er når du kan gå fra å snakke om pizza til meningen med livet på 2 sekunder at man skjønner at det er noe viktig som man burde ta vare på. Det er så enkelt å være deg selv når du har de menneskene rundt deg, og med en gang jeg flyttet var jeg litt skeptisk på at mennesker her var mer høflig og overfladisk enn ekte og ærlig. Jeg hadde aldri tenkt at jeg kom til å treffe noen som var fra et annet land, men samtidig var så lik mine nærmeste hjemme, men så hadde jeg jo aldri trodd at jeg skulle få meg en kjæreste i London heller. Livet kan overraske deg i blant. 

Nå ligger jeg i senga, skal dusje så jeg kan føle meg litt ren og fin etter ei litt tung helg, prøve å ikke irritere meg alt for mye over en fyr vi bor med som går meg på nervene, og gjøre meg klar til å jobbe for Chanel i morgen! Skriver mer om det snart! 

// Don't know if I would call it poems... Maybe just my thoughts in writing? My biggest thing has always been writing, and a few times I've posted some stuff here (in Norwegian). Doesn't matter if I'm on the bus, in the shower, shop - sometimes I just feel like I need to write it down on my phone, and later I might make it into something bigger or just keep it there for later. I'll be posting more stuff like that as well, or I would like to, I just know I always think it's more interesting reading about deeper things than just makeup and clothes all the time.

That's probably the biggest thing that separates my closest friends from just people I hang out with now and then. I need something more from people - to be able to talk about more important things or stuff you can't really know the answer to but still just wonder about. People that understand those things, and don't think it's weird that you go from talking about pizza to just talking about life in a few seconds - those are the ones I'll make an effort letting in to my life. I can admit I thought I wouldn't meet anyone like that here - that they would be more polite and superficial than real and honest - but then I again I never thought I'd end up with a boyfriend here either. Life can surprise you.

I'm in bed right now, need to get up and shower, try not to get so annoyed by the most annoying guy i've ever met in my life (that we live with), and then I'll get everything ready for tomorrow when I'll be working for Chanel! I'll tell you more about it later!


kommentarer: 0LACE BODY

 • Skrevet 02.12.2016
 • Klokken 11:41

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Photo: Florian Gurtner


kommentarer: 0HVA SOM SKJEDDE MED KIKO - OG NY JOBB!

 • Skrevet 01.12.2016
 • Klokken 17:19

Altså - er det en ting jeg har lært så er det at hvis du ikke er lykkelig med det du gjør, hvor du er, eller generelt livet ditt - så gjør en endring! Bare bestem deg for det og har troa på deg selv.

Processed with VSCO with p5 preset

Jeg har mye jeg kunne sagt om Kiko - ikke en eneste person som var der da jeg startet er der fortsatt - og det er det en grunn til. For det første ble jeg lovet at jeg kunne bli makeup artist etter tre måneder, noe som var det eneste som holdt meg der når hele managementet var så elendig. Men jeg vet jo at jeg ikke hadde vært fornøyd med å jobbe på en sånn plass uansett om jeg var makeup artist eller ikke. De gjør så og si ingenting etter boka. Vi får ikke payslips hver måned - som man egentlig er forpliktet til å gi de ansatte, jeg måtte vente i tre måneder for å få betalt for den første måneden min der og ikke hadde de tenkt å hjelpe meg med det - i tillegg til at utallige ansatte ble betalt feil hver eneste måned. Like etter at jeg startet ble managementet byttet ut med noen som virkelig ikke aner hva de gjør og jeg har ærlig talt ikke opplevd noen som gjør en mer uproff jobb - de kunne stå nede timesvis å få hjelp med sminken sin, men så snart de oppdaget ansatte som pratet sammen var det helt krise. 

Jeg bryr meg helt ærlig ikke om du er sjefen min eller kunden min, men hvis jeg skal gi deg respekt så forventer jeg å få det tilbake. Dermed begynte jeg rett og slett å bli helt likegyldig til jobben min og kunne ikke brydd meg mindre om du var manager eller supervisor eller hva enn rollen din var, fordi jeg vet at jeg kunne ha gjort din jobb mye bedre enn du gjør den - og jeg vet at jeg, blandt så mange andre som var/er der, er alt for god for den plassen. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om jeg ikke dro på jobb, jeg vet at de ikke ville ha sparket meg fordi de trenger folk, men sånn vil jeg ikke ha det - og jeg vil ikke jobbe på en plass som ikke gir meg utfordringer eller noe som helst glede.

Processed with VSCO with p5 preset

Så jeg bestemte meg for å slutte på dagen, og like etter sendte jeg inn CV til et sminkebyrå.

I dag dro jeg altså inn på intervju, og nå har jeg fått ny jobb! Endelig får jeg være makeup artist og jeg kommer bare til å jobbe med luxury brands som Chanel, Dior osv. Det er så mange nye fordeler med denne jobben også, og jeg er så glad for at jeg nok en gang hørte på meg selv og gjorde det som føltes rett - til tross for at jeg at flere ville ha bedt meg om å vente med å ta et så spontant valg som å bare slutte uten noe som helst jobb i bakhold. Nok en gang viser det seg at det beste er å følge magefølelsen - og at det er ganske fint å være spontan i blant også! Hvis ikke hadde jeg ikke fått denne muligheten, og ikke minst så hadde jeg ikke vært her i London...

Rart hvor fort man kan gå fra å være skikkelig lei, til å bli skikkelig glad - bare ved å høre på seg selv, er det ikke?


kommentarer: 0