DET NEGATIVE OG DET POSITIVE

 • Skrevet 29.02.2016
 • Klokken 23:36


DET NEGATIVE

1. Hadde serøst en alarm på kl 5 i dag tidlig, hva skjer? Den funker ikke. Jeg som ALDRI forsover meg - våkner, ser på klokka, ringer til jobben og stresser som jeg aldri har gjort før. Seriøst - jeg bruker aldri å stresse på morgenen og har alltid god tid... 

2. Jeg får selvfølgelig ikke tid til å spise frokost heller - noe som egentlig er hellig for meg (dagens beste og viktigste måltid!)

3. Jeg fant ikke noe særlig mat å ta med meg til lunsj heller, både pga lite tid og min dårlige planlegging og latskap når det kommer til å dra innom butikken i det jeg begynner å bli fri for mat. Voksenlivet...

4. Lite mat i løpet av en lang dag resulterer selvfølgelig i at jeg blir veldig unødvendig sliten og vimsete. Dermed tar jeg undergrounden først i feil retning, og etterpå (av en eller annen idiotisk grunn) velger jeg å ta en ny linje hjem som viser seg å ta ca en time lengre enn den jeg egentlig bruker....

DET POSITIVE

1. Til tross for at jeg forsov meg ordnet det seg på jobb - jeg fikk gitt beskjed i tide og ble møtt av de samme koselige folkene. I tillegg fikk jeg jobbet overtid, noe som kanskje ikke høres så gøy ut, men jeg ble faktisk veldig glad for det - og jeg fikk møte enda flere flotte folk som jeg får jobbe med. 

2. Gleden min når jeg endelig kom meg til butikken og fikk kjøpt alt jeg trengte og hadde lyst på. Åh. Hele veien hjem ble brukt på å spise og høre på musikk, haha.

3. Når jeg låser opp døra og er HJEMME! Den følelsen etter en lang dag er fantastisk. Av med buksa - på med en stor hettegenser, lager mat og spiser mens jeg ser på serie. 

4. Jeg ligger under dyna i den svære senga mi i mitt eget sted i London - og akkurat nå er vel egentlig det det eneste som betyr noe. Det "negative" er glemt og jeg har ingenting å klage på. God natt!
 


kommentarer: 0MAKEUP TALK - 4 FAV PRODUCTS

 • Skrevet 28.02.2016
 • Klokken 13:17

Her kommer fire av mine favorittprodukter - hvis jeg skal ordne meg så bruker jeg som regel alle fire, med unntak av de gangene jeg ikke bruker eyeliner. Dette er produkter som jeg har brukt ganske lenge og som jeg ikke har planer om å bytte ut i nærmeste fremtid. De anbefales altså!

1 - Mary-Lou Manizer Highlighter. 2 - Schwing Black Liquid Eyeliner. 3 - Billion Dollar Brows Brow Pencil. 4 - Billion Dollar Brows Brow Gel.

// Here's four products that I usually use when I'm putting on makeup. I've used them all for some time and I have no plans of replacing them. Strongly recommend all four!

 

Eyebrows - Billion Dollar Brows 

Disse to elsker jeg og er avhengig av å bruke når jeg sminker meg! BDB Brow Pencil har en farge som passer til de fleste og jeg synes den gir en veldig naturlig look - noe som er veldig viktig for meg når det kommer til øyenbryn. Jeg bruker den til å gi mer form og litt mer farge til øyenbrynene og til det synes jeg den er perfekt. Til slutt bruker jeg alltid BDB Brow Gel for å få brynene til å holde seg slik jeg vil og til å passe på at alle hårene ligger i samme retning. 

// I love these two and always use them when I'm putting on makeup - always! BDB Brow Pencil has a very natural color and matches perfect to my brows - giving me the natural look that I want. I use it to reinforce the shape of my eyebrows and to give them a little bit more color. I always finish with the BDB Brow Gel to make sure everything stays the way I want it to - it's perfect for that! 

 

Face - Mary Lou Manizer Highlighter ++

Denne kan brukes til så og si alt - og det er det jeg elsker! I tillegg trenger man ikke mye for at det skal gi et fint resultat - et lite strøk er bra nok. Jeg tar litt mer når jeg skal noe spesielt og som regel bruker jeg det over kinnbeina der lyset treffer, som øyenskygge og i amorbuen på leppene. Jeg tror faktisk dette er min største favoritt av alle sminkeproduktene mine!

// You can use this wherever basically - and that's what I love about it! You also don't need much to get a good result - usually I put on more if I'm going somewhere special. I mainly use it over my cheekbones where the light hits, as eyeshadow and in cupid's bow on my lips. I honestly think this is my all time favorite of all my makeup products! 

 

Black Liquid Eyeliner - Schwing

Til slutt er det denne eyelineren - som jeg liker veldig godt på grunn av at den er så tynn. Det gjør det veldig enkelt å påføre riktig og ikke minst få det så jevnt som mulig. Som alltid er det vanskelig å få eyeliner til å bli helt perfekt, men denne gjør det mye enklere å få et fint resultat. Det blir også veldig enkelt å justere tykkelsen og rette opp "feil" når den er så tynn som den er. I tillegg er den veldi enkel å fjerne hvis du skulle trenge å starte helt på nytt. Tror vi alle har vært der... 

// Lastly I wanted to show you guys this eyeliner. I like it because it's so thin - making it very easy to apply it how you want and getting the line as even as possible. As always it's hard to get eyeliner to be totally perfect, but this really helps getting a good result. It's also very easy to adjust how you want it to look and fix "mistakes" when the liner is so thin. It's very easy to remove as well if you need to start over. We've all been there...

Det var fire av mine favorittprodukter! Gjerne kom med spørsmål hvis det er noe du lurer på.

// That's four of my favorite products! Let me know if you have any questions. 


kommentarer: 0SATURDAY RUN

 • Skrevet 27.02.2016
 • Klokken 22:59

Verdens fineste sted å dra på joggetur eller? Jeg jogget en tur til Kensington Gardens/Hyde Park i dag - og det er så fint der! Egentlig mest på grunn av svanene synes jeg, haha. I tillegg er det så perfekt for meg å kunne ha en slik park like i nærheten av der jeg bor - jeg gleder meg allerede til sommerdagene! På turen hjem igjen dro jeg innom en tre-etasjes Whole Foods som også er like ved der jeg bor (kan det bli bedre??) og i kveld skal jeg faktisk ha en rolig lørdagskveld. Ikke det som egentlig var planen eller det jeg ville, meeen jeg er på god vei til å bli syk og jeg har veldig fulle dager framover så dette er egentlig den eneste dagen jeg kan bruke til å "bli frisk". Krysser fingrene for at det funker! Netflix og mat er mine beste venner i kveld. 

Ellers så skal jeg vise dere mine fire av mine favoritt-produkter når det gjelder sminke i morgen! Jeg har fått så mange spørsmål om sminken min og produkter jeg bruker her i London - både av kunder og av andre jeg har pratet med så jeg tenkte at det kunne være interessant å høre om! 

// Went for a run in Kensington Gardens/Hyde Park - such a beautiful place, mostly because of the swans in my opinion though, haha... Perfect that it's so close by to where I live as well - already looking forward to the summer days! On my way home I also went by a three storey Whole Foods store that's also near by where i live (perfect or what??) and tonight I'm actually just gonna relax. It wasn't really the plan or what I wanted to do, but I have a cold and this is really the only day I have time to just take it easy and try to get better. Netflix and food are basically my best friends tonight. 

By the way - tomorrow I'm going to show you four of my favorite makeup-products! I have gotten a lot of questions about it since I came to London actually - both from custumers and other people I've met, so I though it might be interesting! 

Processed with VSCOcam with b5 preset


kommentarer: 2HAPPY FRIDAY

 • Skrevet 26.02.2016
 • Klokken 23:07

kommentarer: 1LOVING THE BRITISH

 • Skrevet 26.02.2016
 • Klokken 01:07

Jeg elsker disse solbrillene - eneste negative er at det ikke er vanskelig å se hva som foregår foran meg på bilder...

Jeg skrev egentlig et innlegg som jeg skulle poste rett før jeg dro i dag, men plutselig måtte jeg løpe ut av døra. Er det en ting jeg er sikker på så er det at jeg ikke skal komme for sent på jobb! Viiiktig! Uansett - nå er jeg hjemme etter en veldig fin dag på jobb, sååå mange hyggelige og koselige mennesker at jeg vet ikke hva jeg skal si en gang. Fra å være i Norge der folk ikke kan gi hverandre et kompliment med mindre man er venner, til å være her i London og få komplimenter fra helt ukjente folk - og ikke minst møte så mange imøtekommende mennesker uansett hvor du er! Det er så fantastisk! Det er uten tvil en av de største grunnene til at jeg elsker London - folk er så imøtekommende og hyggelige. 

// Late update - I was actually gonna post something before work, but time flew by and suddenly I just had to leave. Sooo important for me to be at work on time so that's always my priority! Now I'm home after a very nice day at work - there's so many great people everywhere and it's honestly such a big change when you come from Norway. Back home people only give compliments to friends and always try to avoid having a conversation with a stranger, while here in London everyone is soo extremely welcoming and tell you if they like something - wheter they know you or not. One of my favorite things here for sure - people are so welcoming and nice. 


kommentarer: 0HOW I FEEL

 • Skrevet 24.02.2016
 • Klokken 11:51

Det føles så godt å endelig komme ordentlig i gang med alt! Hver dag har det alltid vært en hel haug med ting å få unnagjort - engelsk bankkonto, søke om national insurance number, få kjøpt inn alt nødvendig, ordne med div andre kort, kontrakt og alt annet som trengs - ikke minst prossessen med å søke jobb og finne sted å bo i starten. Dere skjønner greia. Det føles ut som om dette er noe jeg har holdt på med lenge, men det er faktisk bare litt over en uke?! Jeg synes enda det er vanskelig å ta innover meg i blant ass. 

Som sagt så begynner ting å komme på plass - i går var første ordentlige dagen jeg startet å jobbe (dagen før var det for det meste masse papirarbeid), jeg kan endelig begynne og slappe litt mer av - men samtidig lage enda mer planer (de som kjenner meg skjønner at jeg ikke klarer å la være, haha...) Jeg gleder meg til hver eneste dag fremover, og jeg håper at andre som vil gjøre noe annet enn det de fyller hverdagen med akkurat nå kanskje kan få litt inspirasjon og forstå at det er fullt mulig å gjøre en endring hvis du vil! Håper dere alle har det bra - nå skal jeg snart gjøre meg klar for en dag på jobb! Det er såå fint vær her i dag!

// It's a great feeling when things finally are falling into place. There's is a lot of things to do when moving to a new country, but now that I've gotten most of it done while basically spending everyday running around it feels sooo good. And everything has happend in just over a week, which I'm so happy about. Hope you guys are well! The picture above is probably the best way to describe my feelings. 


kommentarer: 0MONDAY - FOUR SNAPSHOTS

 • Skrevet 22.02.2016
 • Klokken 22:59

Processed with VSCOcam with b1 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with b1 preset

Jeg har hatt en veldig fin første dag på jobb. I tillegg er jeg utrolig glad for at jeg får jobbe med så mange koselige folk. I tillegg til det igjen er jeg faktisk så utrolig trøtt nå at jeg skal legge meg i senga og sove. Håper dere alle har hatt en fin start på uka! Det har jeg. 

// Had a great day at work - really happy about the people I get to work with - also really really tired right now so I'm gonna go to bed. I hope you all had a great Monday! I know I did.


kommentarer: 1STRAIGHT OUT THE CAMERA

 • Skrevet 21.02.2016
 • Klokken 23:28

Et lite throwback til noen uredigerte bilder fra photoshooten med Per Heimly. 

Jeg har ikke tatt noe særlig med bilder denne helga, og det er nok fordi jeg har hatt det så fint. Tenkte jeg like gjerne kunne dele disse uredigerte bildene som jeg egentlig liker ganske godt - det hadde sikkert vært en god idé å fått de i portfolioen min... 

Ellers må jeg bare nevne for dere hvor godt det er å ligge i senga mi her og vite at dette er mitt sted nå. Jeg skal straks slå av musikken og lukke macen - i morgen er det første dag på jobb! Jeg gleder meg. 

// Tb to some unedited photos from the photoshoot with Per Heimly.

Haven't really taken any pictures this weekend, but that's what happens when you have fun I guess. I thought I might as well share these unedited photos that I like - maybe it would be a good idéa to get them in my portfolio... 

And I just have to mention to you guys how good it feels to be laying in my own bed here and knowing it's my place. Now I'm going to turn off the music and close my macbook - tomorrow is my first day working at Miss Selfridge so I need sleep! 


kommentarer: 3EN FANTASTISK FØLELSE!

 • Skrevet 20.02.2016
 • Klokken 12:09

Glad? Lykkelig? Jeg vet ikke hvilket ord jeg kan bruke til å beskrive hvordan jeg har det akkurat nå og hvilke følelser jeg har - det eneste jeg kan si er at jeg aldri har hatt det så bra før! Fra å være hjemme og kjede meg og på en måte føle at jeg kastet bort tiden min - til å ta et bevisst valg i løpet av noen dager og bestemme meg for at jeg skal gjøre en stor endring, som viser seg å være starten på en helt ny, spennende og annerledes tid i livet mitt! Jeg er så glad!

Det blir vanskelig å prøve å beskrive torsdagen - herregud for en fantastisk dag! Klokka 5 på morningen ringte alarmen min. Dagen startet med et jobbintervju for Miss Selfridge i Oxford Street, en av verdens største shoppinggater. Der vi var rundt 20 som skulle bli intervjuet. Vi fikk både praktiske oppgaver vi skulle gjøre sammen, hver for oss og til slutt et individuelt intervju. Etterpå viser det seg at jeg ble en av de som fikk jobben! Lykkerus til tusen! Rett fra jobbintervjuet dro jeg videre til et utleiebyrå som jeg har gjort research på tidligere, jeg dro rundt på visning og det ender opp med at jeg finner den perfekte plassen for meg her i London! Kan dere tenke dere den følelsen jeg hadde da jeg gikk rundt i byen etter det? Eller da jeg satt meg ned i hotellsenga og tenkte på hvor mye som skjedde i løpet av én dag - én dag og jeg sitter igjen med så mange gode følelser og opplevelser?! 

Etter fem dager i London sitter jeg her nå med både fast sted å bo, en jobb som virker helt fantastisk og noen utrolig fine bekjentskap. Hardt arbeid lønner seg - uten tvil, men det aller viktigste tror jeg er sterk vilje! Har du vilje og bestemmer deg for at du skal få til noe, da klarer du det! I verste fall feiler du helt til du får det til. Gir man opp får man ikke oppleve det. Jeg har jobbet så hardt de siste dagene at en dag nesten har virket som fire, og det kjenner jeg på kroppen nå - men jeg kunne gjort alt om igjen! Ikke minst så har min kjære mamma vært verdens beste hjelp og støtte - herregud for et fantastisk menneske ♥

Noen tenkte sikkert at grunnen til at jeg reiste hit er på grunn av modellkarrieren, og det er ikke hovedgrunnen, men jeg har selvfølgelig det i bakhodet også. Etterhvert kommer jeg til å besøke forskjellige modellbyrå her - men å flytte til London er ikke noe jeg har planlagt i 1 år, men mer som 2 uker - så det aller viktigste var å få et fast sted å bo og en fast jobb. Ikke minst så følte jeg at det var det riktige for meg akkurat nå - og ikke dra bort i 2 måneder for så og komme hjem og være der mens jeg venter på neste reise. Hadde jeg skrevet dette før jeg dro og sagt at det var så kort planleggingstid ville nok folk vært skeptiske, men jeg liker heller å overraske positivt enn å gi forhåpninger - så nå kan jeg lykkelig meddele at jeg har flyttet til London!

Processed with VSCOcam with c1 preset

En av grunnene til at jeg dro er rett og slett fordi jeg var lei av å skulle vente på å reise til jeg får modellbyrå her og der, og i tillegg bo hos et byrå - i steden for å ha min egen plass og bestemme mer over mitt eget liv - det er ikke sikkert dere klarer å skjønne akkurat hva jeg mener, kanskje må man ha vært i den situasjonen selv. Jeg hadde en ønske og drøm om å flytte et annet sted, og hva holdt meg tilbake? Jeg har alltid sagt at man kan få seg jobb og et sted å bo hvor som helst i verden - så hvorfor skal man da fortsette å være på et sted som ikke gir deg de mulighetene du vil ha og de livserfaringene du kan få? Det er i hvertfall nå jeg har muligheten og den utnytter jeg til det fulle! 

// Use Google Translate if you want to know what it says, unfortunately I don't have time to translate it all right now - but it's mostly about why I decided to move to London and how I did it!


kommentarer: 2FAV BLUE

 • Skrevet 17.02.2016
 • Klokken 21:22 

Det rare er at for tre år siden virket denne byen så mye større og skumlere (stor er den fortsatt, men ikke på samme måte som tidligere.) Jeg husker at jeg gikk og så opp på de store røde bussene, og ned gata i Oxford Street - samtidig som alt virket så fremmed og travelt. Nå er byen slettes ikke så svær og skummel lengre, og jeg er så glad for å være på et sted med så mye liv og muligheter. 

// It's strange to think about how big and "scary" this city seemed three years ago. I remember looking up at the big red buses and down Oxford Street - and everything just seemed so busy and so far from the life in my hometown. It still is that way - only that the city feels far from scary and "too big" this time. I'm happy to be in a city with so much life and so many opportunities. 


kommentarer: 14UPDATE FROM LONDON!

 • Skrevet 16.02.2016
 • Klokken 16:10

Processed with VSCOcam with p5 preset

Akkurat nå sitter jeg på mitt favoritt-lunsjsted (som jeg har klart å få etter en og en halv dag) her i London. Stedet heter Vantra og serverer masse god vegansk mat - i tillegg til smoothies, milkshakes og juices. I tillegg er det nett så da kan jeg oppdatere bloggen, lese mail osv når jeg er her også. Jeg har egentlig nett på hotellet, men det er så dårlig at jeg bare blir irritert når jeg skal prøve å få det til å funke. Passer veldig bra å kunne komme hit sånn midt på dagen da - det kommer jeg nok til å gjøre ofte! 

Reisen hit var forresten utrolig lang - flyet mitt ble selvfølgelig forsinka så jeg kom ikke frem til hotellet mitt før i 3-4 tiden på natta. I tillegg klarte jeg å smelle hodet mitt helt sinnsykt hardt i betongveggen da jeg endelig hadde lagt meg i hotellsenga - og dermed gikk jeg rundt med konstant hodepine i går, haha... Jeg var faktisk litt redd for å legge meg å sove etter at det skjedde i tilfelle jeg ikke skulle våkne igjen... Har lest at noe slikt har skjedd før, og da tenkte jeg selvfølgelig at det kom til å skje med meg også. Det gikk bra da, som dere sikkert skjønner. 

Nå skal jeg snart komme meg ut igjen og få unnagjort litt flere ærender her - og helt til slutt blir det Whole Foods. Dro dit for første gang i går kveld og jeg ble så overrasket over hvor bra det var, og ikke minst hvor stort utvalg de hadde! Flere etasjer med så masse godt og så mye forskjellig! Anbefales virkelig å dra dit hvis du er i London!

Processed with VSCOcam with p5 preset

Processed with VSCOcam with p5 preset

Processed with VSCOcam with p5 preset

(Lover at det smaker bedre enn det ser ut:-))

// Right now I'm at my favorite lunch place (already managed to get that after one and a half day here) called Vantra. There's so much good vegan food here! And I also have wifi so I can update my blog, read emails and so on, so thats great! 

It actually took so long for me to get to London, my flight was delayed so I didn't arrive at my hotel until 3 or 4 in the morning. I also managed to bump my head in the concrete wall at my hotel room so I was walking around with a bad headache all day yesterday. After it happened I was afraid I wouldn't wake up if I went back to sleep because it hurt so bad - I always assume the worst... It went ok though as you probably have noticed by now, haha. 

Now I'm gonna go out again and get some errands done - and Whole Foods will be my last stop before my hotel. I went there for the first time ever yesterday and really loved it! I strongly recommend it if you are in London! Or any other city where they have it. 


kommentarer: 0OPPSKRIFT - SUNT SJOKOLADEPÅLEGG

 • Skrevet 15.02.2016
 • Klokken 17:01

Alt du trenger...

Kakaopulver, dadler og sojamelk. 

Jeg anbefaler å lage en hel del om gangen, fordi dette forsvinner fort! (Prøv det på hjemmelaget brød!) Jeg lover - er du glad i sjokolade, nugatti, noe søtt på brødskiva eller knekkebrødet, så kommer du til å elske dette!

Ta ut steinene fra dadlene og legg dadlene i en stor skål, deretter ta i kakaopulver (jeg bruker to store spiseskjeer når jeg har tatt 15 dadler, altså tar jeg 30 dadler blir det 4 spiseskjeer med kakao), bruk stavmikser og ta så mye melk som du føler du trenger til du får den konsistensen du vil ha. Fortsett å bruk stavmikser til alt er blandet helt sammen - og du er ferdig!

Hvis du egentlig ikke liker dadler så ikke vær skeptisk til å prøve, det smaker bare søtt og sjokolade! (Mathilde som ikke liker dadler i det hele tatt syntes det var supergodt;-))

// Healthy chocolate spread

Cacao powder, dates and soy milk. 

I recommend that you make a lot of this, it's so good! If you love chocolate or just something sweet - you're going to love this! (It's amazing on homemade bread)

Take out the stones from the dates and put the dates in a bowl, then add cacao powder (I use 2 big tablespoons when I've added 15 dates, so if i take about 30 dates I add 4 tablespoons with cacao.) Use a blender to mix it all together and add as much milk as you want until it has the consistency that you want.

That's all! Enjoy!


kommentarer: 1HVORFOR BLE JEG VEGANER?

 • Skrevet 14.02.2016
 • Klokken 13:38

NB: Sterkt innhold/bilder (jeg oppfordrer til å se og lese likevel - dette er VIKTIG)

Vi kan vel si at når vi spiser kjøtt så er vi klar over at det er dyr, men likevel er det mange av oss som ikke assosierer maten med dyret. Vi ser ikke for oss grisen, kyllingen eller kua - vi ser ikke på de som levende vesen og tenker ikke på prosessen de har vært igjennom. 

Meet your pork 

Sitter du ved middagsbordet og noen begynner å snakke om at det er beinet til en kylling du spiser, eller at du sitter å spiser involler, nese, ører og alt mulig avfall fra en død gris til middag er noe av det første du sikkert vil si være: "Hysj! Jeg spiser!". Right? Eller så blir du kvalm og slutter å spise. Helt til du får lyst på pølse igjen. Da er det glemt.

Vil folk heller bare lukke øynene, ikke tenke på det så de ikke trenger å ha dårlig samvittighet for å ta de valgene de tar i hverdagen? Fordi det er enklere? Du tar et valg hver eneste dag om du vil støtte en industri som tar livet av levende vesen for at du skal få mat som du slettes ikke trenger, en industri som ødelegger miljøet og som forverrer helsa vår.

Er mennesker så naive at vi tror dyrene som vi spiser har det fint, de kjenner ingen smerte og ingen frykt? Eller er vi bare en gjeng etterfølgere som er redd for å ta opp noe så sentralt, likevel så skjult her i verden? Vil vi bare ikke vite?

Tenk at all informasjonen ligger et tasteklikk unna, men likevel vil man ikke ta til seg den kunnskapen. Jeg er så glad for at jeg gjorde det, og jeg har uten tvil vært en av de som tenkte at jeg aldri kunne ha blitt veganer, men hadde jeg fått denne informasjonen, bilder og videoer - da ville jeg blitt det på sekundet. Jeg har alltid visst at det har vært kjøtt fra dyr jeg har spist, men jeg har ikke tenkt mer over det. Det er akkurat det som er problemet. 

Vi er så selvsentrerte og bortskjemte - educate yourself! Vit hva du pakker i deg og hva historien til det "produktet" er... Start med å innse at det ikke er et produkt, det er et dyr, en art og et levende vesen. 

Så er det utrolig mange som synes det er helt forferdelig at katter og hunder blir spist i Kina. Likevel betaler du mennesker for å drepe griser, kuer, kalver, kyllinger for at du har lyst på det? Og det synes du er greit? Fortell meg hva som gjør det greit å spise kua, kalven, grisungen, grisen? Hvorfor er det greit å spise den ene, men ikke den andre?

Ingen, eller i hvert fall et fåtall av menneskene her på jorda ville ha gått igjennom hele prosessen hvis alle slakterne hadde streiket. Ville du ha slaktet en gris helt selv, tatt ut innvoller som du hadde kastet i ei kvern med griseører, nese, skinn - alt mulig. For så å sette deg ned å kose deg med den pølsa? Hadde du klart det? 

Meet your chicken

Jeg sa flere ganger tidligere at jeg aldri kunne ha klart å blitt veganer - hvorfor? Fordi jeg var så glad i egg... For det første - ettersom de ikke trenger guttekyllingene til denne prosessen blir de kastet i en kvern for å dø. Jeg ville ikke spist eggløsning fra en kvinne, så hvorfor i all verden skal jeg gjøre det fra et dyr?

Mange kyllinger får delvis fjernet nebbet - som dere ser på bildet oppe til venstre. Dette blir gjort for å stoppe dem fra å hakke på hverandre (noe som igjen blir gjort pga deres nære, unaturlige innesperring). Denne prosedyren er gjort uten smertestillende når fuglene fortsatt er kyllinger. Det er smertefullt og fører til alvorlige og varige skader. Noen fugler kan dø på grunn av at de ikke kan spise. 

Til høyre ser dere "free range" og "cage-free" kylling. Tydeligvis betyr det å lage "buret" på størrelse med en bygning og få det så fullt med kylling som mulig.

Meet your beef

HVORFOR har du lyst til å spise et dødt vesen som en gang var levende? Fordi det smaker godt? Tenk på hva det egentlig er neste gang, så kanskje det ikke smaker like godt...

Hvis du vil fortsette å spise kjøtt så må du også kunne stå for det som skjer med dyrene - og at du betaler mennesker for å fortsette å slakte dyr for mat du ikke trenger. Bare fordi det smaker godt med en burger. Newsflash: du kan fortsatt lage burger som veganer, og det smaker fantastisk! Det finnes oppskrifter på alt mulig - i tillegg er det mye bedre for kroppen din, helsa, miljøet og ikke minst det som er viktigst for meg, dyrene. 

Meet your dairy

Tror dere det ikke har noe å si å spise meieriprodukter eller egg? Vær så snill å les dere opp på fakta, sannheten - les, se filmer, se ekte bilder. Du er med på å rive kalven fra mora si for at du skal få morsmelka til kalven?! Hæ? Her har vi folk som klager på mødre som ammer barna sine etter fylte 2, men likevel sitter du hjemme som 50 åring og drikker morsmelk som var beregna til en kalv? 

Ps: I den berømte osten brukes det tarmer fra dyr - google løype neste gang du får lyst på ost. 

Jeg mener at en liten endring betyr mye - så vil du kutte ut litt etter litt så er det også veldig positivt! Det var det jeg gjorde, helt til jeg fant bilder og videoer - da var det umulig å fortsette. Jeg skriver dette fordi jeg vil gi folk mer informasjon, og gjøre mennesker klar over det de kanskje ikke har tatt seg tid til å lese om tidligere.

En annen ting: hvorfor er det slik at de fleste barnehager ikke har et annet alternativ til mat/pålegg enn animalske produkter? Jeg synes det er viktig å gjøre de nye generasjonene klar over hva de spiser og konsekvensene av det... Det er så enkelt, men det er ingen som vil gjøre det. Ingen vil snakke om det. Tror dere ungene ville ha spist den kua som han/hun er så ivrig på å klappe og kose med på gården hvis de visste at det var det de spiste til middag - ikke minst hvis de hadde sett hele prosessen? Hvorfor er det greit å unngå å fortelle ungene om dette - og hvorfor er det greit at du som voksen ikke leser deg opp om det du spiser og konsekvensene av det? 

Det finnes mange eksempler på barn som vokser opp med noe som ikke er rett i det hele tatt - og når han/hun blir eldre er det enten eller... Enten har han/hun fått inntrykk av at dette er rett/sånn det skal være eller så innser den personen hvor galt det er. Selv om man er vokst opp med en ting så betyr det slettes ikke at det er det som er riktig! Det finnes det utallige eksempler på. Så å si at "dette har vi gjort i hundrevis av år", synes jeg er et av de dårligste argumentene. 

Jeg synes det blir feil å si at man har blitt "påvirket" til å bli veganer også... Er det ikke dere som spiser kjøtt som er påvirket? Dere har blitt påvirket av det rundt dere - samfunnet, reklamer og hele pakka. "Alle spiser kjøtt, da gjør vi også det"  Finnes det reklamer som handler om å være veganer? Finnes det reklamer som viser et hjelpesløst dyr bli slaktet? Nei. 


" Image of two cows seeking comfort in one another while awaiting slaughter in a Jakata abbatoir, Indonesia.

" I have unfortunately been inside slaughterhouses and can tell you that the animals are not willingly walking up to the end of the kill line and sticking their necks out. These animals fight with every bit of strength they have left at the end of that kill line. They don't want to die and they know it's coming." 

~ Cayce Mell (Peaceable Kingdom) 

 

Og alt dette er grunnen til at jeg er veganer...


kommentarer: 4SISTE KVELDEN HJEMME

 • Skrevet 13.02.2016
 • Klokken 23:19

Processed with VSCOcam with c1 preset
Processed with VSCOcam with c1 preset

Noe av det kjedeligste med reising er uten tvil å pakke... Jeg finner med en gang så mye annet jeg heller vil gjøre. Det tar to sek. før jeg har hele klesskapet på gulvet og gir litt opp. Som dere sikkert kan se. Det gikk fint til slutt da, og nå er jeg helt klar til å reise i morgen! Gleder meg!!

Den siste kvelden her hjemme bruker jeg med Mathilde - vi har akkurat spist falafel og skal finne på et eller annet så snart jeg har lagt bort macen. Håper dere har en fin lørdagskveld ♥

// My Saturday... The most boring thing about traveling has to be packing all my clothes... It takes about two seconds before my whole closet in on the floor and I start giving up. I'm finally done though, and now I'm ready for tomorrow!

The last night at home I'm spending with Mathilde - we just ate falafel and now we're gonna find out what to do for the rest of the night as soon as I close my mac. Hope you're having a great Saturday ♥


kommentarer: 2NEXT DESTINATION

 • Skrevet 12.02.2016
 • Klokken 20:44

Processed with VSCOcam with p5 preset

For dere som ikke har skjønt det etter mine tidligere bloggposter (føler jeg har vært veldig flink til å gi hint) så går neste reise til London! Allerede på søndag faktisk. De første dagene kommer til å være veldig hektiske der borte siden jeg har veldig mye å gjøre, men jeg gleder meg! Også lover jeg å fortelle mer om hvorfor jeg drar, hva jeg skal osv senere, men for nå så drar jeg rett og slett bare en tur til London. Skal selvfølgelig oppdatere dere på turen! 

// As you might have figured out from my previous blogposts I'm going to London! Already on Sunday actually. I haven't started packing yet, and I feel like that's the last thing I want to do right now - so I might just wait till tomorrow. The first days in London will be very hectic, but I'm looking forward to it! And I promise I'll write more about why I'm going and what I'm doing, but for now I'm just taking a trip to London! I will of course update you guys while I'm there! 


kommentarer: 1MY VERY OWN BUCKET LIST

 • Skrevet 11.02.2016
 • Klokken 22:56

Jeg har aldri offisielt skrevet en bucket list - altså en liste med ting jeg vil gjøre før jeg dør (sett at man dør når man blir gammel da, og ettersom det ikke alltid skjer ville jeg heller bare kalt det ting jeg vil gjøre i nærmeste framtid, så snart som muligheten byr seg eller når jeg føler det er på tide.) Når jeg begynte å tenke på hva jeg skulle nevne her kom det selvfølgelig massevis av ting opp, så det er mulig at jeg skriver en del 2 også!Jeg ville nok ikke ha skrevet en liste for å krysse av ting når de er gjort - da føler jeg det blir mer noe jeg må gjøre enn noe jeg vil, haha. Jeg er veldig sikker på at alt dette blir gjort da! Let's start!

photo - google

Hoppe i fallskjerm! 

Dette er noe jeg har fått for meg i det siste. Før har det aldri vært noe jeg har tenkt over eller i det tatt vurdert, men nå føler jeg at det er noe jeg må oppleve en gang i livet! Herregud så sykt det må være! 

Flytte til London.

Because why not? Storbylivet og utallige muligheter... :-) :-) 

DCIM\100GOPRO Processed with VSCOcam with p5 preset

Se verden.

Dette er jo en ting som jeg egentlig aldri kunne ha skrevet på ei liste for så å krysse av. Når har man egentlig sett hele verden? Vil man noensinne si seg fornøyd? Nei, det tror jeg ikke. Ikke for en som meg i hvert fall. Det kan aldri bli nok av opplevelser, nye kulturer, flotte mennesker og nydelige steder. Det er alltid noe man ikke har sett og opplevd her i verden - det finnes alltid noe nytt. 


photos - google

Kjøpe et strandhus.

Dette har jeg skrevet utallige ganger på bloggen. Den ultimate drømmen og det er nok blitt et mål som jeg kan se for meg i framtiden... Tenk å bo så nært strand, hav og sol - for en drøm. 

DCIM\100GOPRO Processed with VSCOcam with p5 preset

Backpacking med en jeg er glad i.

Reise rundt i verden med kun en sekk? Herregud så deilig. Jeg elsker å ha alle mine ting, klær, sminke og hele pakka - men jeg er også så ufattelig glad i de stundene jeg føler at jeg ikke trenger noe av det. Det hadde vært helt fantastisk å reise verden rundt - kun med en sekk og en jeg er glad i - se verden og fokusere på det fine akkurat der og da, nyte opplevelsene og ikke tenke på noe annet! 

 

 

photos - theclassyissue

Adoptere en hund.

Jeg har alltid hatt lyst på hund, spesielt den siste tiden, men jeg kan ikke ta på meg et så stort ansvar enda - men en dag! Med tanke på hvor mange det er der ute som trenger hjelp så er jeg helt sikker på at jeg kommer til å adoptere en som ikke har hatt den beste starten på livet. 

Jeg gleder meg sånn til å kunne ha en hund å jogge med eller i det minste gå på tur med, det har jeg snakket om så lenge jeg kan huske, haha...

Processed with VSCOcam with m3 preset

Jobbe som frivillig med dyr.

Når jeg tenkte på hund kom jeg selvfølgelig på dette også... Jeg skal nemlig jobbe som frivillig et eller annet sted i verden med dyr som trenger hjelp, pleie, kjærlighet og omsorg. Det er det ingen tvil om!

Dette er det bare å gjøre med en gang jeg bestemmer meg for det! Den eneste kanalen jeg så på før var faktisk Animal Planet, spesielt på dyrepolitiet, i tillegg ville jeg veldig gjerne bli veterinær - så dyr har alltid hatt en gigantisk plass i hjertet mitt. 


kommentarer: 0ALWAYS READY TO LEAVE

 • Skrevet 10.02.2016
 • Klokken 23:14


Det kan ikke være vanskelig å gjette hvor neste reise går til? Jeg orker ikke gi et hint en gang. Gleder meg og gruer meg samtidig. Gleder meg mest - uten tvil. Dette blir bra! 

// It can't be hard to guess what my next destination is? I won't even give you a hint, haha... Excited and a little bit nervous at the same time. Mostly excited though - no doubt. It's going to be great!


kommentarer: 0PHOTO TB: LONDON

 • Skrevet 10.02.2016
 • Klokken 11:08

Favorittbildet fra hele turen. Jeg elsker livet i London. Heldigvis er jeg tilbake utrolig snart!

// Favorite photo from the trip. I love the life in London. Luckily I'm going back very soon!

Jeg har egentlig så mange bilder fra denne turen som jeg ikke får tak i siden jeg har mac nå... Så det ble disse fra Facebook. Jeg er så glad for at jeg alltid har elsket å tatt massevis av bilder - det er så gøy å ha noe å se tilbake på og ikke bare minnene som du husker! Har også en rimelig dårlig video fra denne turen (ca. den første videoen jeg laget), men den orker jeg ikke legge ved her, haha... Den ligger på YouTube for spesielt interesserte da! 

// I actually have a lot more photos from this trip, but they were all on my old computer... So I only found these from Facebook. I'm so glad that I've always loved taking a lot of photos - it's so much fun to be able to look back at all the old photos, and not just have the memories you only can remember. I also have a pretty bad video from this trip (my first time making a video, ever...), but I'm not going to post it here, haha... If you really wanna se it you can watch it on YouTube. 


kommentarer: 1TEDDY CARDIGAN

 • Skrevet 09.02.2016
 • Klokken 22:51


Favoritt, favoritt, favoritt... 

Denne har jeg hatt i klesskapet i... to år? Jeg tror helt ærlig at jeg elsker alt så lenge det er i teddystoff. 

Akkurat nå er jeg faktisk helt opphengt i en episode av Special Victims Unit, som jeg egentlig har begynt å se på når jeg trener hjemme. Et lite tips hvis dere sliter med motivasjonen kan faktisk være å begynne å se på noe samtidig - jeg bruker det i hvert fall når jeg trener med hoppetau for at jeg ikke skal bli så fort lei. Det er så ensformig og da kan det fort skje, men det er utrolig hvor mye raskere tiden går når man har noe annet å følge med på! Ville ikke anbefalt det når det kommer til styrke da, kan nok bli litt vanskelig å få gjort øvelsene riktig og fokusere på det du egentlig skal gjøre...

// Favorite! I can never get enough of clothes in teddy fabric - I love everything about it.

Right now I am watching an episode of Special Victims Unit - which I actually started watching for when I work out. A smart tip if you are struggling with motivation - if you like to work out with jump rope like me or something similar that involves just doing the same thing over and over it can get a bit boring, but if you have something to watch at the same time - I promise time will fly by. Wouldn't recommend it for all types of workout though, it can get hard to concentrate... 


kommentarer: 0MUSIC MONDAY

 • Skrevet 08.02.2016
 • Klokken 08:38

Processed with VSCOcam with p5 preset

Processed with VSCOcam with p5 presetProcessed with VSCOcam with p5 preset


kommentarer: 0FLINK PIKE SYNDROMET

 • Skrevet 07.02.2016
 • Klokken 20:44

Jeg har alltid presset meg selv ufattelig hardt og har alltid hatt usannsynlige høye forventninger til meg selv. Jeg er den flinkeste til å psyke meg selv ned og jeg er den flinkeste til å få meg selv til å føle meg mislykket. Jeg vet fakta - jeg vet at jeg er jævlig flink til mye, jeg er flink til å sette meg mål og jeg er flink til å nå de. Jeg er flink til å se mennesker for dem de er, jeg er flink til å vise omtanke og jeg er flink til å stå for det jeg mener. Som så utrolig mange andre norske ungdommer er jeg også min største fiende til tider. Flink pike syndromet? Det er vi mange som kjenner oss igjen i, og jeg er uten tvil en av de. 

Synes jeg det er greit å synes synd på meg selv? Synes jeg det er samfunnet sin feil at jeg føler press, eller at jeg føler meg så sinnsykt utslitt til tider? Nei. Det er det ikke. Det er min feil. Det er jeg som setter alle disse kravene til meg selv. Siden jeg var lita har jeg alltid stresset over hva jeg skulle bli da jeg ble "voksen". Jeg har innsett at det er på tide å gjøre en stor endring. Jeg må virkelig lære meg å ta en dag om gangen - og jobbe for min egen lykke istedenfor å tenke på hva alle andre ville ha forventet av meg. Sannheten er at de som bryr seg ikke forventer noe annet enn at jeg gjør det som gjør meg glad og lykkelig. De andre er det ikke verdt å bry seg om.

Vi er så sinnsykt heldige her i Norge, og vi har det så utrolig bra. Det er sant. Er det greit å gråte om lange dager på jobb eller en forferdelig eksamen - når det finnes mennesker i verden som ville gjort alt for å få mulighet til utdanning og en ordentlig jobb? Ja, det er greit å gråte. Er det greit å synes synd på seg selv? Nei. Det er ikke synd i deg.

Det er noe jeg måtte minne meg selv på i dag. Herregud så patetisk man kan føle seg når man føler seg så fortvilet over noe som virker så sinnsykt lite i det store og det hele. Jeg er 19 år og har utallige muligheter foran meg, og det er jeg så takknemlig for.

Jeg har ofte tunellsyn når det er noe jeg virkelig vil. Jeg overser alle andre småting og dager - rettere sagt det som egentlig er livet. Jeg finner ikke glede i hverdagen og har brukt alt for mye tid på å vente på reiser, dager og hendelser. Det går ikke lengre. 

Jeg kan si at det er mye jeg gjerne skulle ha hatt, men herregud så mye jeg har! 

Jeg vet at det er veldig mange norske ungdommer som sliter når det kommer til psykisk helse i dag - og mange skylder på sosiale medier og press fra samfunnet. Hvem er det som går gjennom Instagram og sammenligner seg med andre? Hvem er det som sier at du må oppnå det og gjøre det for å bli god nok?

Det er du som ikke klarer å se alle dine gode og fine egenskaper, og det er du som tror at alle andre er så mye bedre. Det er de ikke. Alle har noen de ser opp til, som igjen har noen de ser opp til - og sånn fortsetter sirkelen. Den slutter ikke. Det er på tide at vi innser at vi er gode nok akkurat nå, akkurat som vi er. Det er på tide at vi innser hvor fint vi har det akkurat her og nå. Det er på tide å innse at det ikke er synd i oss. Det er på tide å innse at det ikke er samfunnet sin feil at vi blir utslitte. Hva er samfunnet? Det består av mennesker, masse mennesker. Er ikke du også et menneske? Vi har akkurat lik verdi - og du har akkurat like store muligheter til å gjøre en endring eller være lykkelig akkurat nå, som alle andre her i verden. 

Ta vare på deg selv og vær snill med deg selv. Det tror jeg er det viktigste den unge generasjonen kan gjøre akkurat nå - å være snill med seg selv. Vi er så jævla flinke til å få oss selv til å tro at vi ikke er noen ting. Vi er alt - vi er fremtiden. 

Noen tanker etter en slitsom dag. Som jeg vet at vi alle har i blant. 


kommentarer: 0THE PERFECT LOOK

 • Skrevet 05.02.2016
 • Klokken 18:31

Håret, sminken, skjorta - alt på dette bildet er veldig meg. Det er slik jeg liker håret mitt aller best - naturlige bølger og en bun på toppen, både for å få vekk hår fra ansiktet og rett og slett fordi jeg digger det. Det er sånn jeg liker sminken min - eyeliner, nude leppestift og brun/gylden øyenskygge. Og selvfølgelig skjorta fordi jeg elsker denne stilen - jeg har utallige klær med slike detaljer, men jeg blir aldri lei. 

Nå er det rett i kosebukse og hettegenser, håper dere har en fin fredagskveld ♥

// The hair, the makeup and the shirt - everything in this photo is how I prefer it. This is the way I like my hair the best - natural waves with a bun. This is the way I like my makeup - eyeliner, nude lipstick and brown/golden eyeshadow. And of course the shirt because I just love the style - I have so many different shirts, blouses, sweaters with the same details, but I feel like I can never have enough. 

Now I'm changing into a hoodie and some really comfortable pants, have a great Friday night ♥


kommentarer: 0ALL THE GOOD STUFF

 • Skrevet 04.02.2016
 • Klokken 17:22

Noen ganger er det lureste man gjør å mikse litt av det man liker aller best - da kan man ende opp med en helt nydelig kombo! Det gjorde jeg her om dagen. Søtpotet, sjampinjong, guacamole, mangodressing og crispy salatblad - så godt! 

All the good stuff - crispy salad with the perfect combo

Start med å skrelle søtpoteten før du kutter den opp som fries, krydre med det du liker (jeg bruker paprikapulver, hvitløk og litt salt) og la de stå i ovnen i en times tid på 180-200 grader. Når de er i ovnen kan du skjære opp sjampinjongen i biter og steke de til de har fått litt farge. Jeg tok masse sjampinjong! Husk å lage en hel del av alt, det er veldig lett mat og i tillegg er dette veldig godt å spise neste dag også!

Så kan du begynne med mangodressingen. Du trenger to mango, mais, soltørkede tomater, spinat og eventuelt litt krydder. Jeg brukte nesten en hel boks mais, to soltørkede tomater og ca. en halv pose spinat. Det beste er å smake seg frem! Deretter bruker jeg stavmikser for å blande alt - og da er den ferdig!

Jeg elsker guacamole og det er noe jeg kan spise til nesten alt. I tillegg er det superenkelt å lage! Jeg bruker som regel 2 avokadoer, 1/2 hvitløk og litt saft av en lime. Enkelt!

Når søtpoteten er ferdig og du har lagt fram et par store salatblad er det nesten klart! Først legger du sjampinjongen på salatbladene, deretter guacamole eller mango dressingen, og til slutt søtpoteten.

Helt utrolig godt! Det første jeg gjorde var å bruke guacamole på den ene, og dressingen på den andre. De ble to helt forskjellige smaker, men de var begge utrolige gode. Mangodressingen er mer søt som dere sikkert skjønner. Eller så burde du prøve med sjampinjong, mango dressing, søtpotet og guacamole til slutt! Det endte jeg opp med på runde nr 2 - og det var vel aller best! Åh. Tenk at det er så lett og så godt med sunn mat? I tillegg er den vegansk! Test det ut!

// This has to be one of my favorites! Crispy salad with mushrooms, guacamole, mango dressing and sweet potato fries! Doesn't it sound amazing? 

First you peel the sweet potato, cut it up, put some spices on and then put it in the oven. It can stay there for about an hour, but remember to check every now and then so they don't get burned. I like them very crispy though! While that's in the oven you can start cutting up the mushroom and putting them in the frying pan until they have some color. 

Then it's time for the mango dressing! You will need two mangos, corn (I used about one small box), dried tomato (I used two), and spinach (I used about a half bag) and then mix it all together in a blender! Very easy!

Another thing that's very easy is the guacamole. I only used two avocados, some garlic and some juice from one lime! That's it. Mix it all together and you're done! 

When the sweet potato is done, you put the mushroom on the lettuce, then you put on mango dressing, then the sweet potato fries and at last the guacamole! Enjoy! And remember to make a lot of everything so you can eat it the next day as well, it's sooo good! 


kommentarer: 1LACE BRA

 • Skrevet 03.02.2016
 • Klokken 16:58

Blonder kan gjøre alt mulig så mye finere! Det gir detaljer til et hvert antrekk. Sammen med svart synes jeg det er en perfekt kombo når det kommer til undertøy, uten tvil.

Går man til innkjøp av noe lignende som jeg har på bildene kan man bruke det til det meste - og gjøre et hvert antrekk stiligere og mer spennende. Det kan kombineres med en hvit skjorte, gjennomsiktig topp, utringet genser eller med et høylivsskjørt eller bukse pluss en cardigan eller stilig jakke. Så mye å velge i! 

// Lace makes everything better. It gives details to every outfit. Black lace is perfect for underwear in my opinion. If you purchase something similar to what I'm wearing on these pictures you can mix it up with so many different things. White shirt, transparent tops, lownecked sweaters or a highwaist skirt or jeans with a cardigan or a cool jacket. So much to choose from! 


kommentarer: 0(U)NØDVENDIGE FAKTA OM MEG

 • Skrevet 02.02.2016
 • Klokken 17:38

♥ Jeg har alltid sånn 40 faner oppe på macen samtidig. Jeg finner noe jeg vil lese og tenker at jeg skal lese det senere. Eller så leser jeg noe bra, og jeg føler jeg må ha det oppe slik at jeg kan gå tilbake å lese det senere for å huske det eller minne meg selv på det. Raring. 

♥ Favoritt-snacksen min at the moment er dadler, haha... Jeg husker at jeg virkelig ikke likte det før, trodde jeg iallefall, helt til roommaten min i Athen spiste det hele tiden og jeg fant ut at det ikke var så verst. Nå spiser jeg det hele tiden. 

♥ Jeg har aldri opplevd å bli så frustrert, oppgitt, irritert, sint og opphengt i en serie som Making a Murderer. Åh. Kan sannheten komme fram?!

♥ Jeg trives veldig godt i mitt eget selskap. Har aldri vært en av de som ikke takler å være alene med tankene. Det liker jeg faktisk veldig godt. 

♥ Jeg er veldig flink til å lytte og prate med andre som forteller meg noe om seg selv, men jeg liker ikke å åpne meg og fortelle så mye selv - veldig personlige og nære ting.

♥ Samtidig er jeg veldig glad i å prate om "større" ting, ting som faktisk betyr noe - de samtalene når man kan sitte i timesvis å prate om alt mulig rart er uten tvil de beste.

♥ Jeg har planer om å flytte til en av mine favorittbyer til sommeren!

♥ Jeg er veldig flink til å få med meg småting. Ikke som å huske hva noen akkurat sa til meg, men mer som å legge merke til hvordan mennesker er og oppfører seg. Det er egentlig så utrolig lett å se om noen føler seg ukomfortabel, flau, trist eller oppriktig glad. Kroppspråket sier så mye, og det er lett å få med seg veldig mye bare ved å være observant. 

♥ JEG BLIR SÅ FLAU av å se på mennesker som melder seg på div talentkonkurranser for å synge og virkelig ikke kan... Jeg blir faktisk helt oppriktig flau og får vondt i meg av å se på det, som om jeg skulle stå der selv. Synes det er synd at de ikke er klar over det selv...

♥ Jeg bruker bilen så lite når jeg er hjemme at jeg må minne meg selv på å kjøre litt nå og da i frykt for at jeg skal glemme hvordan man gjør det...

♥ Sist men ikke minst, jeg har blitt VEGANER?! Haha, jeg skriver et eget innlegg om det senere!


kommentarer: 2HEALTHY, SIMPLE AND TASTY SNACK

 • Skrevet 01.02.2016
 • Klokken 13:08

Jeg kommer til å bli flinkere å legge ut oppskrifter her på bloggen, ettersom jeg er veldig glad i å lage god og sunn mat, og jeg vet at det er mange som trenger litt tips for at det skal bli enklere å både spise sunnere og lage mat selv. Det er ikke så vanskelig!

Sprø potet- og søtpotet-fries med dip

Først vasker du potet og søtpotet - jeg valgte å skrelle søtpoteten også, men lot skallet være på poteten. Så kutter du de opp og legger de i en ovnsbakt form, blander godt og krydrer. Jeg tok litt salt, paprikapulver og hvitløk. Deretter setter du ovnen på 200 og lar det egentlig stå til det blir så sprøtt som du vil! Jeg bruker aldri å ha det i en bestemt tid, men sjekker bare nå og da. Jeg fikk tid til å trene i en times tid samtidig som dette sto i ovnen, så det er mye du kan få gjort i mellomtiden!

Som dip skulle jeg egentlig bruke en tomatsaus i samme merke som denne med Tikka Masala, men det ble heller denne og jeg tror kanskje den var enda bedre! Du kan varme den hvis du vil, men jeg liker bedre å ha det kaldt så tok jeg den bare rett ut fra kjøleskapet og i en liten skål. 

Når søtpoteten og poteten er sprø nok er det bare å ta den ut, putte de på et fat eller i en skål - og du er ferdig! Veldig, veldig enkelt og supergodt! 
// Simple recipe for something healthy and delicious: Potato and sweet potato fries. 

First you wash the potato, peel it if you want - I only did that with the sweet potato. Cut it up, put it in a oven-proof form, and apply some spices. I took a little bit salt, paprika powder and garlic. Then you put it in the oven on 200 degrees. I never have a specific time for when I take it out again, I just check now and then and take it out when it's as crispy as I want it. In the meantime I managed to work out for about an hour, so you have time to get a lot done while it's in the oven!

For the dip I was going to use a tomato sauce that's from the same brand as the Tikka Masala, but instead I just took that one and I honestly think that was better! 

When the potato and sweet potato is as crispy as you want it, you take it out, put it in a bowl or on a platter - and you're done! Super simple and sooo delicious!


kommentarer: 2hits