FAMILY TIME

 • Skrevet 04.09.2015
 • Klokken 22:13

Det var så godt å se de fine søskenbarna og tanta mi igjen ♥ Har det alltid så fint sammen med de, og til tross for at det kan gå litt for lenge mellom hver gang vi møtes blir det akkurat som før med en gang vi sees igjen. 

Nå skal jeg lukke macen og være litt sosial her, ville bare dele litt bilder fra dagen. I morgen kjører vi videre til Rissa og Trondheim!


kommentarer: 0VSCO

 • Skrevet 03.09.2015
 • Klokken 17:53

Digger VSCO! Elsker spesielt redigeringen, og bruker den ofte før jeg legger ut bilder her på bloggen. Liker også at man bare legger ut bilder, uten at noen kan kommentere eller like. Synes det er greit at man kan følge folk uten at de vet det også, men samtidig er det litt kjipt at man ikke ser hvem som følger deg, haha. Har noen av dere VSCO? Isåfall, skriv brukernavnet deres i kommentarfeltet, trenger flere å følge!


kommentarer: 3LAPPEN!!

 • Skrevet 14.04.2015
 • Klokken 18:41

For en deilig følelse å endelig ha førerkortet!! Åh, endelig kan jeg kjøre uten at noen MÅ sitte på! Haha. 


Selve oppkjøringa gikk egentlig ganske greit! Var vel mest nervøs i går og rett før jeg satte meg i bilen i dag. Etter sånn 5 minutter med kjøring følte jeg meg nesten like avslappet som det jeg har gjort når jeg har kjørt med kjørelæreren min eller mamma, nesten altså, haha. 

Jeg følte meg rimelig sikker på at jeg kom til å bestå, men klarte likevel å bli ganske nervøs når sensoren skulle skrive notater og etterpå oppsummere kjøringa. Han sa til slutt at det ikke var en eneste tvil om at jeg hadde bestått. Da ble jeg selvfølgelig veldig glad!!

Etterpå feiret mamma og jeg med litt god mat, og det var selvfølgelig veldig koselig! Elsker maten på Ohma.Nå har jeg akkurat kommet inn etter å ha kjørt med Mathilde, i tillegg til at jeg har kjørt litt helt alene, for er herlig og skummel følelse! Denne dagen har vært så bra!


kommentarer: 410 FUN FACTS

 • Skrevet 20.01.2015
 • Klokken 20:13

Hei. Tenkte å skrive noen fun facts dere kanskje ikke visste om Marte. Det er forresten bestevenninna hennes som skriver dette innlegget til dere. For de som ikke vet det så heter jeg Mathilde. Lets do this!1. Hun startet med sminke i 8.klasse og da var solpudder og selvbruning hennes beste venner.
2. Da hun var mindre turte hun såvidt å prate med noen. Da hun ringte meg, lot jeg søsteren min å svare. Når hun fant ut hvem det var ble hun flau å la på.
3. Hun er ekstremt sær når det kommer til gutter å klarer alltid å finne feil med de. (Som om hun er så perfekt selv xD) 
 


4. Hun elsker dyr. Før brukte hun å broren å fange fugler som var "syke", ta de med på verandaen der de bodde før, for å hjelpe dem å fly igjen. 
5. Da hun var yngre hatet hun å trene og dro alltid på butikken for å kjøpe seg sjokolade og godteri. Hun har forandret seg mye de siste årene!
6. På barneskolen brukte vi å rulle i søla for å bli syke, eller gni vått papir i ansiktet (det skulle se ut som vi hadde feber) slik at vi slapp skolen. 7. Hver gang hun får i seg alkohol legger hun om dialekten/språket. Hun snakker gjerne engelsk, svensk osv.
8. Da vi var på Rihanna konsert, lurte vi alle med at hun var fra England. Det verste er at alle gikk på det.
9. Hun har vært med på MGP ung sammen med meg og en til venninne. 
10. En gang da hun var mindre sølte hun noe brannfarlig på armene, og begynte å hylskrike for hun trodde hun skulle dø.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


kommentarer: 0Nyttårsforsetter?

 • Skrevet 03.01.2015
 • Klokken 23:08Noen synes det å ha nyttårsforsetter et teit og unødvendig. Jeg kan være enig i at man ikke trenger å vente på et nytt år for å gjøre endringer i livet sitt. Det kan man gjøre når som helst.

Jeg bruker ikke å ha konkrete nyttårsforsett som jeg skriver opp, men jeg har selvfølgelig mål for de neste månedene og noe å jobbe mot. Jeg tror akkurat det er viktig, å ha noe som man kan jobbe mot. Det spiller ingen rolle om det er en liten ting. Hverdagen får en mye større mening når man har mål og drømmer. 

Det første nyttårsforsettet mitt er faktisk en konkret ting, nemlig å få lappen! Jeg vet at det kommer til å ta tid, men innen 2015 er over må jeg ha klart det. I fjor fokuserte jeg på reising og eksamen, men jeg klarte heldigvis å ta teorien og dermed kom jeg ett skritt nærmere. I år har jeg også en del eksamener, i tillegg til at jeg skal reise, men jeg må bare finne tid når jeg er hjemme. 

Ellers skal jeg oppleve mer, lære mer og gjøre ting som gjør meg glad. Ting som jeg kan gjøre i denne alderen, når jeg er 18 år. Det er nå jeg har alle disse mulighetene, og de skal gripes til det fulle. Jeg skal jobbe hardt og stå på, være spontan og ikke planlegge langt fram i tid, men gripe sjansene når de kommer.


kommentarer: 0YESTERDAY

 • Skrevet 25.09.2014
 • Klokken 12:53

Som dere sikkert har merket har det blitt en del mobilbilder i det siste. Grunnen til det er fordi speilrefleksen er blitt fri før strøm, og laderen var i kofferten som forsvant da jeg reiste til Ios. Jeg har enda ikke fått erstatning for alt jeg mistet, som til sammen har en veldig stor verdi. Det virker som om vi må skrive mail på mail, og til tross for at vi faktisk har kontakt med de som skal sørge for erstatning virker det som om vi aldri kommer noen vei. Blir så oppgitt! En av grunnene til at man betaler for forsikring er jo for tilfeller som dette, men de bruker så ufattelig lang tid på å sette i gang med det som må gjørs. Det lille jeg hadde av strøm på speilrefleksen har iallefall vart sykt lenge, til og med etter all filmingen og bildene som ble tatt i Ios, så det er bra. Jeg skal selvfølgelig få kjøpt en lader så snart som mulig slik at bildene blir bedre, men til da blir det for det meste mobilbilder. Krysser fingrene for at jeg finner den samme laderen fooort!

Ellers dro jeg en tur til Bodin i går for å se på presentasjonen av russestyret. De gjør alltid noe stort ut av det hvert år, og det er så bra! Synes uten tvil at Bodø vgs burde prøve på det samme. Spesielt nå som det har blitt så mye større der! 

Det var iallefall utrolig morsomt å se hele russestyret til Bodin, og kjære marped som skal være president <3 Tok litt bilder, men det ble mest filming og dermed har jeg ikke bilder av det sykeste, nemlig Eric! Haha, uten tvil den råeste presentasjonen!


kommentarer: 1IT'S ONLY RIGHT TO LIVE THE TROPHY LIFE

 • Skrevet 13.09.2014
 • Klokken 16:52

I mai er det klart for russetid! Russegruppa vår heter Trophies og består av 19 jenter og jeg tror vi alle gleder oss like mye til å ha tidenes russefeiring! Jeg kunne ikke ha vært med en bedre jentegjeng eller hatt en bedre buss. Det blir så bra når alt er klart og ferdig! 

For å følge med på alt som skjer både før og i russetiden kan dere like facebooksiden vår HER og følge oss på instagram: TROPHIES2015. Vi oppdaterer ofte med både bilder og tekst! 

 

Jeg kan allerede tenke meg at vi blir sittende igjen med utrolig mange minner i slutten av mai. Så klar for alt vi har i vente! Håper dere vil følge med på både forbredelsestiden og selve russefeiringen vår, det blir uten tvil en fantastisk periode!


kommentarer: 1PLANS

 • Skrevet 03.09.2014
 • Klokken 13:39

Nå har et nytt skoleår startet og dette året tar jeg som privatist. Den største grunnen til dette er selvfølgelig fordi jeg vil fortsette med modelljobbing og reising, samtidig som jeg vil kunne fullføre videregående på samme tid som de andre på min alder. Det hadde blitt alt for vanskelig å beholde skoleplassen min med tanke på fravær. Nå føler jeg faktisk at det blir lettere for meg med tanke på at jeg kan planlegge selv og prioritere tiden min sånn at jeg får tid til alt. 

Jeg føler at jeg slipper utrolig mye stress og bekymringer. Det kan selvfølgelig bli tungt til tider å skulle stå for en såpass stor del av læringen på egen hånd, men jeg gjorde så mye av det i fjor og derfor føler jeg at det kommer til å gå bra. Får automatisk mye mer motivasjon når jeg skal gjøre ting på egenhånd. 

De siste dagene har jeg lest en del på teorien, mens jeg venter på alle bøkene mine. Tror faktisk det blir litt godt å komme i gang! Gleder meg aller mest til å bli ferdig med matte da, for alltid. GLEDE.
kommentarer: 0Serietips?

 • Skrevet 13.07.2014
 • Klokken 18:07

I dag har jeg egentlig bare brukt dagen til å få gjort mye nødvendig, og det er alltid godt å få unnagjort forskjellige ting, men ellers har det vært en ganske vanlig søndag. Trening, ansiktsmaske, avslapping osv. Føler det alltid hører med søndager. Det er jeg vel ikke alene om?Ellers ble jeg ferdig med Vampire Diaries i går, og nå trenger jeg noe nytt å se på. I starten var jeg ikke så stor fan av serien, men etterhvert som jeg kom mer inn i den likte jeg den bedre. Jeg er egentlig ikke spesielt glad i veldig usannsynlige serier, så det var sikkert derfor.

Har startet på en del serier, men så plutselig har jeg ikke tid over en lengre periode og da glemmer jeg hvor jeg stoppet sist, og orker ikke finne tilbake, haha.. Så hvis dere har en bra serie å anbefale, gjerne skriv det i kommentarfeltet. Trenger tips! Mine favoritter er nok The Killing og Skins. Tror det må være de beste seriene jeg har sett!


kommentarer: 4I love you

 • Skrevet 05.07.2014
 • Klokken 22:34

I dag fikk jeg beskjed om at mimmi (oldemor) har gått bort. Hun var gammel, men det kom likevel som et sjokk. Jeg har vært mye på besøk hos henne og det var alltid et høydepunkt å ta toget til Trondheim for å være der. Heldigvis har jeg utrolig mange fine minner å se tilbake på, men det gjør så vondt å tenke på at hun er borte..


kommentarer: 230 Things to Stop Doing to Yourself.

 • Skrevet 30.03.2014
 • Klokken 20:51

Jeg kom over en artikkel her om dagen som var utrolig bra og tenkte å dele den med dere. Her finner dere den originale.

#1. Stop spending time with the wrong people. - Life is too short to spend time with people who suck the happiness out of you.  If someone wants you in their life, they'll make room for you.  You shouldn't have to fight for a spot.  Never, ever insist yourself to someone who continuously overlooks your worth.  And remember, it's not the people that stand by your side when you're at your best, but the ones who stand beside you when you're at your worst that are your true friends.

 

#2. Stop running from your problems. - Face them head on.  No, it won't be easy.  There is no person in the world capable of flawlessly handling every punch thrown at them.  We aren't supposed to be able to instantly solve problems.  That's not how we're made.  In fact, we're made to get upset, sad, hurt, stumble and fall.  Because that's the whole purpose of living - to face problems, learn, adapt, and solve them over the course of time.  This is what ultimately molds us into the person we become.

#3. Stop lying to yourself. - You can lie to anyone else in the world, but you can't lie to yourself.  Our lives improve only when we take chances, and the first and most difficult chance we can take is to be honest with ourselves.

#4. Stop putting your own needs on the back burner. - The most painful thing is losing yourself in the process of loving someone too much, and forgetting that you are special too.  Yes, help others; but help yourself too.  If there was ever a moment to follow your passion and do something that matters to you, that moment is now.

#5. Stop trying to be someone you're not. - One of the greatest challenges in life is being yourself in a world that's trying to make you like everyone else.  Someone will always be prettier, someone will always be smarter, someone will always be younger, but they will never be you.  Don't change so people will like you.  Be yourself and the right people will love the real you.

#6. Stop trying to hold onto the past. - You can't start the next chapter of your life if you keep re-reading your last one.

#7. Stop being scared to make a mistake. - Doing something and getting it wrong is at least ten times more productive than doing nothing.  Every success has a trail of failures behind it, and every failure is leading towards success.  You end up regretting the things you did NOT do far more than the things you did.#8. Stop berating yourself for old mistakes. - We may love the wrong person and cry about the wrong things, but no matter how things go wrong, one thing is for sure, mistakes help us find the person and things that are right for us.  We all make mistakes, have struggles, and even regret things in our past.  But you are not your mistakes, you are not your struggles, and you are here NOW with the power to shape your day and your future.  Every single thing that has ever happened in your life is preparing you for a moment that is yet to come.

#9. Stop trying to buy happiness. - Many of the things we desire are expensive.  But the truth is, the things that really satisfy us are totally free - love, laughter and working on our passions.

#10. Stop exclusively looking to others for happiness. - If you're not happy with who you are on the inside, you won't be happy in a long-term relationship with anyone else either.  You have to create stability in your own life first before you can share it with someone else.#11. Stop being idle. - Don't think too much or you'll create a problem that wasn't even there in the first place.  Evaluate situations and take decisive action.  You cannot change what you refuse to confront.  Making progress involves risk.  Period!  You can't make it to second base with your foot on first.

#12. Stop thinking you're not ready. - Nobody ever feels 100% ready when an opportunity arises.  Because most great opportunities in life force us to grow beyond our comfort zones, which means we won't feel totally comfortable at first.#13. Stop getting involved in relationships for the wrong reasons. - Relationships must be chosen wisely.  It's better to be alone than to be in bad company.  There's no need to rush.  If something is meant to be, it will happen - in the right time, with the right person, and for the best reason. Fall in love when you're ready, not when you're lonely.

#14. Stop rejecting new relationships just because old ones didn't work. - In life you'll realize that there is a purpose for everyone you meet.  Some will test you, some will use you and some will teach you.  But most importantly, some will bring out the best in you.

#15. Stop trying to compete against everyone else. - Don't worry about what others are doing better than you.  Concentrate on beating your own records every day.  Success is a battle between YOU and YOURSELF only.#16. Stop being jealous of others. - Jealousy is the art of counting someone else's blessings instead of your own.  Ask yourself this: What's something I have that everyone wants?

#17. Stop complaining and feeling sorry for yourself. - Life's curveballs are thrown for a reason - to shift your path in a direction that is meant for you.  You may not see or understand everything the moment it happens, and it may be tough.  But reflect back on those negative curveballs thrown at you in the past.  You'll often see that eventually they led you to a better place, person, state of mind, or situation.  So smile!  Let everyone know that today you are a lot stronger than you were yesterday, and you will be.#18. Stop holding grudges. - Don't live your life with hate in your heart.  You will end up hurting yourself more than the people you hate.  Forgiveness is not saying, "What you did to me is okay."  It is saying, "I'm not going to let what you did to me ruin my happiness forever."  Forgiveness is the answer - let go, find peace, liberate yourself!  And remember, forgiveness is not just for other people, it's for you too.  If you must, forgive yourself, move on and try to do better next time.

#19. Stop letting others bring you down to their level. - Refuse to lower your standards to accommodate those who refuse to raise theirs.

#20. Stop wasting time explaining yourself to others. - Your friends don't need it and your enemies won't believe it anyway.  Just do what you know in your heart is right.

#21. Stop doing the same things over and over without taking a break. - The time to take a deep breath is when you don't have time for it.  If you keep doing what you're doing, you'll keep getting what you're getting.  Sometimes you need to distance yourself to see things clearly.

#22. Stop overlooking the beauty of small moments. - Enjoy the little things, because one day you may look back and discover they were the big things.  The best portion of your life will be the small, nameless moments you spend smiling with someone who matters to you.#23. Stop trying to make things perfect. - The real world doesn't reward perfectionists, it rewards people who get things done.

#24. Stop following the path of least resistance. - Life is not easy, especially when you plan on achieving something worthwhile.  Don't take the easy way out.  Do something extraordinary.


#25. Stop acting like everything is fine if it isn't. - It's okay to fall apart for a little while.  You don't always have to pretend to be strong, and there is no need to constantly prove that everything is going well.  You shouldn't be concerned with what other people are thinking either - cry if you need to - it's healthy to shed your tears.  The sooner you do, the sooner you will be able to smile again.

#26. Stop blaming others for your troubles. - The extent to which you can achieve your dreams depends on the extent to which you take responsibility for your life.  When you blame others for what you're going through, you deny responsibility - you give others power over that part of your life.

#27. Stop trying to be everything to everyone. - Doing so is impossible, and trying will only burn you out.  But making one person smile CAN change the world.  Maybe not the whole world, but their world.  So narrow your focus.

#28. Stop worrying so much. - Worry will not strip tomorrow of its burdens, it will strip today of its joy.  One way to check if something is worth mulling over is to ask yourself this question: Will this matter in one year's time?  Three years?  Five years?  If not, then it's not worth worrying about.

#29. Stop focusing on what you don't want to happen. - Focus on what you do want to happen.  Positive thinking is at the forefront of every great success story.  If you awake every morning with the thought that something wonderful will happen in your life today, and you pay close attention, you'll often find that you're right.

#30. Stop being ungrateful. - No matter how good or bad you have it, wake up each day thankful for your life.  Someone somewhere else is desperately fighting for theirs.  Instead of thinking about what you're missing, try thinking about what you have that everyone else is missing.


kommentarer: 0Uvirkelig

 • Skrevet 16.02.2014
 • Klokken 18:22

Akkurat nå kan jeg nesten ikke vente med å dra hjem. Det har skjedd så mye trist i Bodø i det siste, helt uforståelig.. Vil bare være med mine nærmeste akkurat nå, og det er så vanskelig å være så utrolig langt borte når slike ting skjer.. Kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å se venner og familie igjen. Tankene mine går ut til alle de pårørende etter de to forferdelige hendelsene. Umulig å forestille seg hvor vondt dere har det. Hvil i fred 


kommentarer: 3Mother's day

 • Skrevet 09.02.2014
 • Klokken 11:34

I dag er en sånn dag som jeg gjerne vil bruke hjemme, sammen med familie og venner. Da merkes det ekstra godt at jeg er såpass langt borte. Bruker alltid å gjøre noe koselig på morsdagen, så det er litt rart å ikke ha muligheten til å gjøre det i år også. Vi tar det selvfølgelig igjen når jeg kommer hjem, og det er ikke så lenge til nå! Jeg gleder meg masse til å møte alle personene som jeg er så vant til å se hver dag, det blir godt! Gratulerer med morsdagen! (Igjen) Ingen e så god som du, e så takknemlig for at æ har dæ. Kjempeglad i dæ og savna dæ masse!


kommentarer: 2INSTAGRAM

 • Skrevet 05.12.2013
 • Klokken 13:06

Noen bilder fra min Instagram. Jeg heter Martefre og dere kan finne meg her. Som regel legger jeg ut litt mer personlige bilder der, men i blant kommer det også bilder fra bloggen! Bruker Instagram en god del, og kommer med oppdateringer ofte.

Synes det er kjedelig å følge personer som aldri legger ut bilder, så hvis du vet om noen aktive og fine instagramprofiler kan du gjerne skrive det i kommentarfeltet!


kommentarer: 2Headerhjelp

 • Skrevet 29.07.2013
 • Klokken 18:45

Jeg har tenkt å bytte design ettersom jeg begynner å bli veldig lei av det som jeg har akkurat nå. Da trenger jeg også en ny header. Til nå har jeg bare hatt et bilde, men denne gangen tror jeg at jeg vil ha det litt annerledes.

Jeg har egentlig noen som kan lage, men det virker ikke som om det blir gjort så mye med. Derfor tenkte jeg å spørre om det var noen av dere som hadde lyst? Hvis dere hadde orket kan dere bare sende en mail til fma11824@gmail.com eller legge igjen en kommentar. Så kan jeg sende bildene dere kan bruke! Jeg linker selvfølgelig til den som har laget headeren jeg skal bruke! Kan legge ut de beste hvis det blir flere som jeg synes er veldig fine :-)
kommentarer: 0Social media

 • Skrevet 18.06.2013
 • Klokken 17:24

Har egentlig aldri tenkt på å lage meg twitter, men nå har jeg altså gjort det. Du kan følge meg HER.

Andre plasser jeg oppdaterer er Instagram og selvfølgelig Bloglovin.

I løpet av sommeren kommer jeg til å filme en god del og alt blir lagt ut på YouTube kanalen min HER.

Tenkte bare å komme med et lite innlegg om det, kommer selvfølgelig til å oppdatere bedre senere i dag. Håper dere har en fin tirsdag (?). Første uken av sommerferien og jeg sliter allerede med å huske hvilken dag det er..


kommentarer: 0Relatable

 • Skrevet 27.03.2013
 • Klokken 23:09

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic

 Image and video hosting by TinyPic 

Image and video hosting by TinyPic


kommentarer: 0hits