hits


JEG ANBEFALER...

 • Skrevet 22.02.2017
 • Klokken 18:37

Tid for innlegg nr. 2 med anbefalinger da - here it goes;

1. Første jeg kommer på i akkurat dette sekund - jeg anbefaler dere alle å smøre dere med høy nok faktor!! Seriøst... Jeg hater å være solbrent og jeg føler at jeg er så slem mot kroppen min... Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har smurt meg med fuktighetskrem, men jeg føler at det kanskje kan hjelpe litt? Godtar alle kjerringråd dere har altså. 

2. Jeg anbefaler dere å gripe alle muligheter som kommer deres vei. Små, store - det kan komme så mye bra ut av det. Jeg merker at dette blir et innlegg med litt mer viktige anbefalinger som ikke inngår i kategorien "ting man kan gjøre eller kjøpe eller se eller noe av det der". Fin kategori, ja, men dere skjønner. Jeg hadde verdens verste natt her i Thailand, på grunn av tankene mine. Egentlig på grunn av boka jeg leser da. Krimbok, men det står så mye om døden og alt det der. For første gang begynte jeg virkelig å tenke og kjenne på at vi alle skal dø en dag - da mener jeg virkelig. At alt vi er nå blir helt borte. Om 100 år er vi vel glemt. Jeg hater virkelig å tenke slik, og skulle ønske at det var enkelt for meg å se det på en annen måte enn vitenskapelig - da trenger det ikke føles så ille. Ikke vet jeg, men herregud som jeg hater følelsen det gir meg. Å tenke på alt det. Derfor synes jeg virkelig det er på tide for oss alle å starte å drite i hva alle andre synes om hver minste lille ting (om du ikke har gjort det enda), gripe muligheter og være spontan. Det er dette som er livet ditt og du får bare være deg en gang.

Processed with VSCO with f2 preset

3. Jeg anbefaler å endre tankegangen din hvis du føler at penger er det som betyr mest, det viktigste du kan ha. Helt ærlig føler jeg at jeg har sett veldig mye av det i det siste. Kan ha noe med stedet jeg er på akkurat nå. Penger er viktig - det kan jeg ikke nekte på. Men betyr det mer enn kjærlighet, noe ekte? Det er det du vil sitte igjen med til slutt. Vil du være lykkelig hvis du ser tilbake å innser at alt du gjorde var å tenke på pengene du hadde, pengene du skulle få? Hvor er minnene, smilene og kjærligheten da? 


kommentarer: 0JEG ANBEFALER...

 • Skrevet 03.02.2017
 • Klokken 00:43

Tenkte å starte noe nytt - et innlegg med anbefalinger fra meg. Ikke noen faste ting, alt fra reiser til mat til klær. Jeg skal prøve å få til et sånn her innlegg hver uke!

Rop ut om det er noe mer dere vil høre om. 

Processed with VSCO with b1 preset

♥ Film: Ingen tvil om at dette må være Moana! Jeg som aldri har vært skikkelig glad i Disney filmer endte opp med å like den veldig godt. 

♥ Sang: Sangene fra Moana... Går på repeat om dagene, haha. Dere skjønner vel at dere burde se filmen nå?!

♥ Mat/snacks: Falafel wrap fra EAT. Ganske sikker på at du ikke finner stedet i Norge, men uansett - har du ikke prøvd falafel så er det på tide. Og ikke prøv sånn frossen ferdiglaget fritert, men hjemmelaget. Om du ikke lager den selv så dra på et sted hvor du får den slik.

♥ Drikke: Soya Latte. Jeg drikker det hver eneste dag når jeg jobber. Prøv fra Starbucks. Den er best.

♥ Klær/innkjøp: Fishnet tights. Har fått litt dilla på det nå. Nå som det er kaldt enda er det kult (og en smule varmere) å ha det under et par ripped boyfriend jeans. 

♥ Sminke: Min trofaste foundation. Jeg har prøvd en god del forskjellige - både dyre og billigere. Hvordan kommer jeg alltid tilbake til? Max Factor Face Finity All Day Flawless 3 in 1. Den holder hele dagen og blir ikke oljete etter noen timer. Helt klart min favoritt! 

Processed with VSCO with g3 preset

♥ Accessories: Choker. Jepp - fortsatt der. Men - de som ser ut som ordentlige smykker elsker jeg akkurat nå - sølv, glitrende, diamanter. Sååå fint! Skal vise dere bedre så snart som mulig!

♥ Reise: En plass jeg ville anbefalt dere å reise - Milano! Milano på sommeren. Ah - det er noen måneder jeg aldri kommer til å glemme. For en fantastisk fin by <3

Processed with VSCOcam with f2 preset


kommentarer: 2SERIETIPS!

 • Skrevet 08.09.2016
 • Klokken 01:02

Jeg hadde en liten stund ingenting annet å se på enn 90210 - og det så jeg egentlig bare på fordi jeg ville gjøre noe annet enn å stirre i veggen når jeg spiste haha. Altså det er bra til tider, men ikke noe jeg klarer å leve meg skikkelig inn i. Så fortalte min kjære roomie meg om Power da jeg kom tilbake fra Norge. Helt siden da har jeg sett på det, og er nå på sesong to. Det som er så irriterende er at ikke alle sesongene er ute så jeg kommer til å ende opp med å vente på nyeste episode til slutt... Heldigvis har jeg ikke det problemet enda. 

Jeg trenger egentlig ikke forklare så veldig mye hva det handler om - jeg kan nesten garantere dere at dere kommer til å like det! Noen stikkord: drugs, kjærlighet, sex, vennskap, svik, drap, penger... Dere skjønner greia? Serien finnes på Netflix! (Tror dessverre dere må ha amerikansk...) 

// If you're looking for something to watch on Netflix - start watching Power! I usually get bored of series really quickly but this one's not like that. Can almost guarantee that you'll like it. Keywords: drugs, sex, love, friendship, betrayal, murder, money... Don't really have to explain any more, just start watching! 

Gjett hvor jeg har brukt mesteparten av dagen da...


kommentarer: 1FAVORITE APP - VSCO

 • Skrevet 26.01.2016
 • Klokken 16:17


Følg meg på VSCO for å se flere bilder som jeg ikke legger ut på bloggen! Heter Martefre.

// Follow me on VSCO to see more photos that I don't post on the blog! Username is Martefre.


kommentarer: 1FAVORITTSERIE & FROKOSTTIPS

 • Skrevet 17.10.2015
 • Klokken 12:34

I går kom jeg på at sesong 2 av Empire har startet, og det ble jeg sittende å se på til jeg hadde sett alle 4 episodene som har kommet ut på Viaplay! Nesten iallefall, jeg klarte selvfølgelig å sovne.. Haha, jeg hadde en anelse om at det kom til å skje når jeg kjente hvor trøtt og sliten jeg var med en gang jeg la meg til rette i senga med dyna og macen. Har du ikke sett Empire forresten, så se det! Jeg kan nesten garantere at du kommer til å like det. 

Jeg elsker lørdager, når man kan våkne av seg selv og bruke laang tid på en god frokost. Frokost er nok grunnen til at jeg aldri at jeg synes det er skikkelig kjipt å stå opp tidlig heller. Så lenge jeg vet at jeg har tid til frokost går det som regel helt fint, haha. Jeg kunne følt meg bedre i dag da, halsen er skikkelig sår og jeg har feber... Jeg hater å være syk og føler at jeg aldri har tid til det, så jeg håper at det bare er noe lite som går over fort! Nå har jeg ihvertfall inntatt en god frokost og sitter her i ei svær t-skjorte med dyna rundt meg. Straks skal jeg ordne meg og dra videre for å fikse etterveksten. Det er på tide! Rart hvor mye bedre man føler seg med en gang det er gjort. 

Nå som det ble det litt frokostprat her kan jeg like gjerne vise dere noen favoritter som jeg fant da jeg så gjennom arkivet!

Gresk yoghurt med frukt! Dette er fra Athen på en cafe, men det er superenkelt å lage hjemme, og godt!

Havrevafler! Kan aldri bli lei av det, tusen ganger bedre enn både knekkebrød og vanlig brød.

Pannekaker som egentlig smaker helt likt som vaflene, bruker som regel samme røre til begge! Har skrevet oppskrift på bloggen flere ganger, så det er veldig enkelt å finne den hvis du bare søker det opp. Det er så mye godt man kan ha på!


kommentarer: 6MOVIE SUNDAY

 • Skrevet 04.10.2015
 • Klokken 20:58

God mat og film i senga = søndag ♥

Nå har jeg akkurat sett ferdig Southpaw og den anbefales på det sterkeste! Fantastisk film, spennende, trist, interessant og det er nesten umulig å ikke bli påvirket av historien. Det er akkurat slike filmer jeg liker best, med en ordentlig betydning og mening. Har dere enda ikke funnet en film å se i kveld, så se denne!  


kommentarer: 2INSPO & A MOVIE

 • Skrevet 13.05.2015
 • Klokken 18:09

//theclassyissue

Kan sitte såå lenge å se på tumblr, blir aldri lei. Akkurat nå ligger jeg i senga med et teppe rundt meg og fryser litt, men heldigvis har formen blitt bedre enn i går! Jippi.

Eller tenkte jeg å komme med et lite filmtips, nemlig American Sniper! Ikke vanligvis en type film jeg nødvendigvis ville likt, hvis man tenker på at det er en del skyting osv, og jeg er ikke superfan av action, men dette er noe helt annet. Til tross for at skyting er en del av filmen. Det er basert på en sann historie, som er så fin, interessant, sterk og meningsfylt. Jeg satt til og med dagen etterpå å søkte og leste om Chris Kyle, etter at jeg hadde sett filmen. Den anbefales! 


kommentarer: 0MOVIE NIGHT

 • Skrevet 13.02.2015
 • Klokken 21:50

Da var det fredag og helg! En god del ser minst en film i løpet av helga, og dermed tenkte jeg å komme med noen tips til dere! Jeg tenkte å tipse dere om tre forskjellige filmer, der dere nesten garantert kan finne en som interesserer dere.Den første er The Frozen Ground. Basert på en sann og virkelig sterk historie. Det er skremmende at slike ting kan skje, har skjedd og at lignende ting skjer akkurat nå. Filmen er basert på jakten etter seriemorderen Robert Hansen fra Alaska på 1980-tallet. Hansen drepte mellom 17 og 21 unge kvinner. Han kidnappet dem, tok dem ut i skogen i Alaska hvor han skjøt og begravde dem. 

Den anbefales selvfølgelig ikke til alle, men liker du filmer med ekte, sterke og følelsesladde historier, se denne!

 Nummer to er The Interview! Her er en film som nesten garantert får deg til å le. En skikkelig komedie, ikke særlig realistisk, men ufattelig morsom. Kort sagt handler filmen om to tv-journalister som blir rekruttert av CIA til å ta livet av landets leder Kim Jong-un.

Humoren kan til tider bli ganske barnslig, men likevel er den å anbefale hvis du har lyst på lett underholdning.

 Den tredje og siste er Beyond The Lights. Denne er er nok mer jentefilm, men har samtidig en veldig fin historie! Den handler om sangeren Noni, som er presset av sin store berømmelse. Hennes møte med den unge politibetjenten Kaz, hjelper henne med å utvikle sin stemme og bli en ekte stjerne. Kjærlighet, familie, drømmer og press er store tema i denne filmen. En veldig fin film!


kommentarer: 4Keiservarden og filmtips

 • Skrevet 01.02.2015
 • Klokken 17:44


Startet søndagen med en tur opp til Keiservarden! Det var overraskende lite vind, men fortsatt ganske kaldt. Det beste må være å komme hjem og ta en varm dusj, og selvfølgelig vite at man kan ligge under dyna resten av dagen med en film. Søndager 

Vil dere forresten ha et bra filmtips til kvelden, så anbefaler jeg Zodiac! Den er basert på en sann historie og er et perfekt eksempel på hvordan type filmer jeg liker. 

Zodiac tells the story of the manhunt for a notorious serial killer who called himself the "Zodiac" who killed in and around the San Francisco Bay Area during the late 1960s and early 1970s, leaving several victims in his wake and taunting police with letters, blood stained clothing, and ciphers mailed to newspapers. The cases remain one of Northern California's most infamous unsolved crimes.

Håper dere får en fin søndagskveld!


kommentarer: 1MONDAY

 • Skrevet 19.01.2015
 • Klokken 20:50

For en slapp dag dette egentlig har vært. Ikke helt sånn jeg ville ha startet uka, men da kan den egentlig bare bli bedre. Det som er bra er at jeg har fått planlagt noen av eksamene som jeg skal ta. Hva jeg må ta i mai og hva jeg må ta til jul. Ettersom noen eksamener er på samme dag blir det umulig å klare å bli ferdig med alt i mai, men det går egentlig helt fint, så slipper jeg å bli alt for stressa.

Det jeg egentlig skulle gjøre var å tipse dere om en super plass der dere kan se filmer og serier, nemlig Popcorn Time. Frem til for noen dager siden har jeg alltid brukt Netflix til det, men jeg synes utvalget deres er veldig dårlig. Popcorn Time har utrolig mange filmer og serier, både nye og gamle!


kommentarer: 3LUNCH

 • Skrevet 14.05.2014
 • Klokken 21:54

Bestemte meg for å lage en god lunsj i dag da jeg kom hjem. Har blitt ganske glad i å lage mat den siste tiden. Det har sikkert noe med å gjøre at jeg gjør det mye oftere når jeg ikke bor hjemme. Blir nok mye av det de neste to månedene, men det går helt fint!

Alt man trenger er squash, karbonadedeig, tomat, løk, sjampinjong og ost. Ikke mye altså! Man deler squashen i to og bruker en skje til å ta ut det som er inni. Deretter steker man innholdet med karbonadedeig, tomat, løk og sjampinjong. Til slutt legger man fyllet i squashen og tar ost på toppen. Så skal det bare inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Veldig enkelt og godt!


kommentarer: 112 YEARS A SLAVE

 • Skrevet 03.04.2014
 • Klokken 21:06

 


De fleste av dere har vel allerede hørt om denne filmen. Den er basert på en sann historie og er utrolig sterk. Ufattelig å tenke på at mennesker kan være så grusomme. Anbefaler filmen på det sterkeste.


kommentarer: 050/50

 • Skrevet 22.03.2014
 • Klokken 20:09

Startet lørdagen med en film, og da falt valget på denne. Bruker alltid å være så ubesluttsom når det kommer til valg av film, og ender som regel opp med å ikke orke å se. Det gjorde jeg altså idag, og denne anbefales!


kommentarer: 0Healthy snack

 • Skrevet 07.03.2014
 • Klokken 15:31

Endelig helg! Skikkelig godt å komme hjem til god mat når du er sliten og sulten etter en lang dag. Oppskriften på kikertersnacks med guacamole finner du HER . Passer perfekt som et mellommåltid før middag eller hvis du bare vil kose deg. Det var veldig godt, anbefales!


kommentarer: 1About Time

 • Skrevet 25.01.2014
 • Klokken 21:02

Tim Lake: The truth is, I now don't travel back at all. Not even for the day. I just try to live every day as if I've deliberately come back to this one day to enjoy it as if it was the full final day of my extraordinary, ordinary life

Sitter her med kakao og har akkurat sett ferdig en veldig fin film. Elsker filmer med gode historier som får deg til å tenke. Sjeldent at jeg faktisk ser ferdig en film, men denne anbefaler jeg!


kommentarer: 1The Prisoners

 • Skrevet 04.01.2014
 • Klokken 18:23

Var på kino her om dagen og så The Prisoners. Filmen varte ganske lenge, men var ikke kjedelig i et sekund! Anbefales! Spesielt til dere som liker spenning og thrillere. 


kommentarer: 0The best pancakes

 • Skrevet 04.12.2013
 • Klokken 16:40

Jeg elsker pannekaker, og lager det ganske ofte. Som regel til lunsj hvis jeg er hjemme. Det går fort og er veldig godt! Usunt trenger det heller ikke å være. Selvfølgelig er det lett å bli litt lei hvis man lager det samme hele tiden (tror ikke det er mulig med meg), og da kan det være fint å prøve andre oppskrifter. Da jeg kom hjem i dag bestemte jeg meg for å prøve en ny oppskrift. Ble overrasket over hvor gode de ble, uten tvil de beste pannekakene jeg har laget! 

Oppskrift:

♥ 1 halv banan

♥ 1 egg

♥ 2 spiseskjeer mel

♥ 1 teskje bakepulver

♥ 2 spiseskjeer vaniljeyoghurt

♥ Stekes i smør/olje

Husk at disse pannekakene skal være litt mindre enn vanlige, jeg fikk 4 stk. Til slutt tok jeg cottage cheese, vaniljeyoghurt og bær på toppen. Kjempegod og sunn lunsj!

Oppskriften fant jeg her.


kommentarer: 0Skins

 • Skrevet 03.12.2013
 • Klokken 20:11

Tenkte bare å komme med en liten anbefaling til dere! Så hele to sesonger av Skins nå i helga. Forventet ikke at det skulle være spesielt bra, men der tok jeg helt feil. Serien følger en gruppe ungdommer og deres liv. Den er egentlig alt på en gang, alt fra morsom til trist. Anbefaler den! (Kan fortsatt ikke sammenlignes med The Killing da, har du ikke sett det så må du gjøre det!!) 


kommentarer: 0PINK LIPS

 • Skrevet 30.11.2013
 • Klokken 13:24

Anbefaler leppestiften fra The Body Shop, nesten den eneste plassen jeg kjøper fra. De har veldig mange fine farger og de holder kjempelenge, noe som jeg synes er viktig. Ikke er de spesielt dyre heller! 


kommentarer: 4Pancakes

 • Skrevet 08.11.2013
 • Klokken 22:17

Pannekaker med kokosmel

- 4 egg

- 4 ss kokosmel

- 1 1/2 dl havredrikke

- 1 ts kardemomme og kanel

Fant ut nå at jeg bare tok to egg.. Så typisk.. Sikkert derfor det ble litt vanskelig å snu pannekakene, haha. Jaja, gode ble de iallefall!

Tok ost og syltetøy på mine, veldig godt!


kommentarer: 0The Blind Side

 • Skrevet 04.11.2013
 • Klokken 16:02

The story of Michael Oher, a homeless and traumatized boy who became an All American football player and first round NFL draft pick with the help of a caring woman and her family.

Ble liggende å se på denne i går kveld, for en fin film! I tillegg er den basert på en sann historie, noe som gjør den enda sterkere. Anbefales!


kommentarer: 0THOMAS QUICK

 • Skrevet 05.07.2013
 • Klokken 18:27

Denne boka kjøpte jeg når vi var på vei hjem fra London. Jeg er en person som "liker" å bli litt skremt, og klarer fint å gjøre meg selv ganske redd for ting som ikke trenger å være spesielt skummelt. Når det kommer til bøker, har jeg alltid likt å lese krimbøker og lignende.

Samtidig blir jeg alltid mer interessert hvis det er en sann historie, og det er akkurat det denne boka er. Jeg valgte å kjøpe den på engelsk, selv om personene som er innblandet egentlig er svenske.

Et lite avsnitt fra baksiden av boka: "In the Spring of 2008, Råstam travelled to visit Thomas Quick. He had one question for Sweden's most abominable serial killer. And the answer turned out to be far more terrifying than the man himself..." 

Jeg begynte på den i dag, men ble liggende en god stund å lese. Det er helt sykt hva som har skjedd med noen av menneskene som blir nevnt i boka.. Selv om jeg ikke har kommet så veldig langt, kan jeg anbefale den. Til dere som ikke liker å lese også! 

Tror årsaken til at jeg kan bli så paranoid noen ganger er alle filmene og bøkene jeg leser om slike ting.. Kankje like greit, ettersom det sykeste av disse tingene faktisk har skjedd og kan like godt skje igjen. Haha, ikke bli skremt. Det er sant da..


kommentarer: 1Safe Haven

 • Skrevet 16.06.2013
 • Klokken 16:37

Tenkte å komme med en liten anbefaling!

For en stund siden så jeg filmen Safe Haven, som er basert på en av novellene til Nicholas Sparks. Den kan minne litt om The Notebook og The Lucky One, men samtidig er den ganske annerledes ettersom den ikke bare handler om romantikk. Det er også en drama- og thriller film. Filmen er veldig fin og spennende, den blir også ganske trist noen ganger, noe som kanskje ikke kommer som noe sjokk. Anbefaler at dere ser den iallefall! Legger ved traileren nedenfor.

 Image and video hosting by TinyPic


kommentarer: 4Sugar pink

 • Skrevet 04.04.2013
 • Klokken 14:46
kommentarer: 1The Impossible

 • Skrevet 19.03.2013
 • Klokken 17:00For en stund siden kom det ut en film om Tsunamien i Thailand i 2004. Den er basert på en sann histore og gjennom hele filmen følger man en familie som opplever forferdelig mye grusomt.

Filmen er veldig sterk og jeg får vondt av å tenke på alle de som mistet livene sine den dagen.. Jeg så den i helga og det er virkelig en film jeg anbefaler!  


kommentarer: 0