IKKE DRA HIT!

  • Skrevet 05.03.2017
  • Klokken 16:43

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Nong Nooch Garden - tydeligvis en populær turistattraksjon her, og Dan hadde funnet ut at vi kunne dra dit i går. Det var ikke helt som forventet for å si det sånn. I begynnelsen var det ganske kult med masse forskjellig natur - blomster, trær osv. Bildene snakker vel for seg selv. 

Så fikk vi se litt nærmere på kartet. Petting zoo sto det. Vi så elefanter. Folk som betalte for å sitte på ryggen til elefanter som så helt døde ut i øynene. Vi gikk bort for å se nærmere. De sto på rekke og rad lenket fast så de nesten ikke kunne bevege seg i det hele tatt. Det gjør så jævlig vondt at mennesker synes det er ok å bestemme over livet til ville og frie dyr på den måten. De har det vondt, men kan ikke gjøre noe med det. Det stakk sånn, men jeg ville ikke gå ifra de selv om det ikke gir noe mening fordi akkurat der og da kan jeg ikke hjelpe de, selv om jeg kunne ønske jeg bare kunne sluppet de fri og jeg hadde ikke hatt noe i mot om de samtidig hadde trampet på de som tillater å behandle uskyldige dyr på den måten fordi det gjør meg så sint, men så føler jeg meg også som en idiot fordi vi har faktisk betalt for å komme inn så vi hjelper de andre idiotene til å fortsette med dette. Idiotisk eller hva? 

Jeg kan ikke skylde på at vi ikke visste heller, fordi vi burde ha lest mer om det. Jeg burde ha lest mer om det.

Det var flere dyr også. Uskyldige og triste øyne i trange bur. Kaniner, hester, rådyr. En tiger. Flere. En lå lenket fast til gulvet. Lå der bare. Hadde vel gitt opp livet for lenge siden. Tenk på hvor mye tortur og jævelskap den har måttet gått igjennom for å bare kunne ligge der som det med fullt av mennesker rundt seg. Du kunne betale for å ta bilde med tigeren. Ta bilde med et uskyldig levende vesen som noen idioter har tatt kontroll over bare fordi de kan. Jeg hater slike mennesker. Og jeg hater at vi dro dit. I det minste så kan jeg advare dere. 

Ikke dra til Nong Nooch Garden i Thailand! Ikke dra til dyreparker, eller betal for å sitte på elefanter eller se et apeshow eller noe lignende. Det håper jeg at dere allerede visste.

Vil du se noen dyr - finn et sted med ville aper og ta med en haug med bananer slik vi gjorde. De er grådige og du kan bli litt småskremt - men i det minste så får du se hvordan det skal være - ville, lykkelige dyr i det fri - istedenfor å bidra til dyremishandling. Bilder var ikke en prioritering lengre etter at vi innså at det var deler som dette i den store "hagen", men her er ett så dere skjønner greia.


kommentarer: 3
Victoria Larsen

05.03.2017 kl.17:20

Wow, flotte bilder!

Tanten

05.03.2017 kl.17:41

Flotte bilder MEN ikke det siste. Ville dyr skal ikke ha det slik. Bra du advarer andre med å ikke dra dit ,prinsessa mi ❤ Kos dere fortsatt masse på tur. Klem fra tant'n.

Marte Fredriksen

07.03.2017 kl.04:17

Tanten: <3 <3 <3 tusen takk, klem tilbake

Legg igjen en kommentar

hits