ER DET FORDI DET ER MINDRE "MEG"?

  • Skrevet 10.12.2016
  • Klokken 15:57

Jeg begynte å prate med en jente fra et annet makeup byrå i går på jobb. Hun spurte meg hvor jeg var fra, og da hun fikk svaret måtte hun spørre flere ganger - bare for å være sikker.

Før det snakket vi om reising. Hva jeg har gjort, hva hun har gjort, steder jeg har vært. Hun ville ikke bli i London, hun kunne sett for seg å "settle down" et sted utenfor - men ikke i London. Jeg vil heller ikke bli her for alltid, men av andre grunner. Hun skjønte fort at jeg var alt for rastløs og eventyrlysten til å bli her for lenge.

Derfor synes hun det var litt rart at jeg var fra Norge. Hun møter jo aldri på nordmenn? Faren hennes bor i Norge. Norge er jo et bra land? 

Så spurte hun om noe annet - noe som fikk meg til å ville skrive dette.

Føler du at du ikke helt passer inn der? Jeg føler at du vil oppleve mer enn det gode og trygge livet - og hun hadde helt rett.

Det er enkelt for mange å være tilfreds i Norge. Hvorfor skulle man ikke? Vi har det veldig godt - de fleste av oss iallfall. 

Jeg har merket at flere jeg møter på ikke helt skjønner hvorfor jeg vil dra hjemmefra for å reise når Norge er så rikt på det meste. Men så er det vel ikke meningen at alle skal skjønne heller. Jeg vil være rik på andre ting.

Hun skjønte det.

Så sa jeg noe annet - noe som jeg har tenkt mange ganger.

Jeg føler meg mer som meg selv når jeg prater engelsk.

Ikke med mine nærmeste.

Men med fremmede. Det er tusen ganger lettere å bli kjent med mennesker - og tusen ganger lettere å la de bli kjent med meg.

Det var sånn siden første gang jeg reiste. Men for hver gang jeg har kommet hjem igjen har jeg tatt litt av den åpenheten med meg, til tross for at det å komme hjem igjen alltid har fått meg til å trekke meg litt tilbake igjen fra den jeg var i utlandet.

Nå - etter at jeg flyttet hit - vet jeg at jeg vil jeg være den samme personen som er mye mer åpen og selvsikker uavhengig om jeg kommer hjem eller drar, eller om jeg snakker norsk eller engelsk. 

Jeg kan uansett ikke nekte på at jeg fortsatt føler at det er annerledes å bli kjent med noen som ikke forstår meg når jeg prater norsk. Annerledes på en positiv måte.

Er det fordi det er mer meg, eller er det fordi det er mindre meg?

Kanskje det var sånn det brukte å være. At det var mindre meg.

Nå føler jeg meg mer som en mellomting. Det er kanskje ikke mindre meg, men det er mindre den jeg brukte å være. 

Den jeg er nå kanskje.

Jeg vet ikke, jeg vet bare at det alltid har vært en greie for meg - og at jeg ikke har hatt vondt av det. Det har nok fått meg til å elske reising enda mer. Å kunne prate et annet språk et sted utenfor det trygge og gamle.

Processed with VSCO with f2 preset
 


kommentarer: 2
Victoria Larsen

10.12.2016 kl.17:51

Håper du får en fin Lørdag :-)

Lars banan

11.12.2016 kl.00:56

Hei, jeg elsker din blogg, jeg tenker hvorfor utdanner folk seg egentlig? blogg er jo den nye oljen, verden hadde blitt mye bedre viss alle drev med blogg!!!!!!

Legg igjen en kommentar

hits